Crin Antonescu: Tăriceanu este singurul asistat social politic al PSD

Data publicării:
CRIN ANTONESCU AGERPRES
Foto: Agerpres

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis a comis două erori importante în perioada preelectorală, anume neinvitarea lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu la ceremoniile de 1 Decembrie din cauza problemelor de natură penală a acestora şi neimplicarea în discuţii preelectorale legate de o majoritate parlamentară.

CRIN ANTONESCU AGERPRES
Foto: Agerpres

Crin Antonescu a apreciat că neinvitarea liderilor PSD şi ALDE la ceremoniile prilejuite de Ziua Naţională au adus costuri electorale pentru liberali.

„Eşti şeful unui stat în care există un ceremonial. Indiferent ce părere ai despre un om, şi nu cred că eu am o părere mai bună despre domnul Tăriceanu decât preşedintele Iohannis, el este preşedintele Senatului, al doilea om după tine în ierarhia statului. Dacă nu-l mai recunoşti, avem o revoluţie, un război civil, ceva... Dacă-l recunoşti, este vorba numai de o formalitate, trebuie să-l inviţi! Pe celălalt (Liviu Dragnea - n. red.) trebuie să-l inviţi că este preşedintele celui mai mare partid parlamentar”, a apreciat Antonescu, la Realitatea TV, potrivit News.ro.

În al doilea rând, liberalul i-a reproşat lui Iohannis întâlnirea cu Călin Popescu-Tăriceanu, după alegerile din 11 decembrie.

„Dacă doreşte să joci ca preşedinte, e bine să joci jocuri mai măricele. Un bridge, ceva, nu un şeptic. Dacă vrei să încerci să prefigurezi o majoritate, încearcă să o faci din timp, înainte de vot. Nu, după ce nu l-ai chemat pe Tăriceanu, să rişti o întâlnire cu un biet asistat. Tăriceanu este singurul asistat social politic al PSD (...) Te expui unei crize de imagine acolo unde ar trebui să fii mai tare”, a comentat Antonescu.

El a spus că, dincolo de întâlnirea dintre şeful statului şi preşedintele ALDE, a fost afectat de lipsa de reacţie a liberalilor faţă de o conversaţie care-i viza direct.

„Că s-a întâlnit domnul Tăriceanu cu Iohannis e problema domnului Dragnea, dar că în PNL nu s-a găsit nimeni care să spună «Ce am ajuns? Chiar aşa se poate pune problema că putem fi daţi lui Tăriceanu? Dar ce, suntem ieniceri?» Asta pe mine chiar m-a durut”, a spus Crin Antonescu.

Pe de altă parte, acesta a atras atenţia că preşedintele Iohannis este, deocamdată, singurul care poate împiedica PSD să capete o putere disproporţionat de mare.

„Preşedintele este intrat în joc, fie că vrea sau nu. Singura formă de echilibrare a scenei politice nu vine de la ce o să facă PNL, pentru că face greu, dacă o da Dumnezeu să facă. Singurul jucător pe scenă este Klaus Iohannis şi sper să aibă inspiraţia să echilibreze scena politică pentru că altfel se poate ajunge încet-încet la cucerirea de către domnul Dragnea a unei părţi prea mari din scenă”, a conchis Antonescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că a avut o discuţie informală cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu care „nu s-a referit la PNL”.

Klaus Iohannis nu a vrut să precizeze dacă a avut întâlniri informale şi cu alţi politicieni.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, dar nu la Palatul Cotroceni, iar în această perioadă „anumite contacte nu ar trebui să surprindă pe nimeni”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri