Cristian Diaconescu, despre acordul de împrumut semnat în SUA: Country managerul are sediul la București

Data actualizării: Data publicării:
viorica-dancila-gov
Foto: gov.ro

Fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu a criticat prestația premierului Viorica Dăncilă în timpul vizitei din Statele Unite. El a subliniat, în contextul în care la New York a fost semnat un acord privind un împrumut de 500 de milioane de euro, că sediul pe țară al country managerului se află la București.

Candidații la președinție mi-aș dori să o spună, așa patetic, patriotard, cum o fi, să spun: pentru mine, orice fel de variantă strategică în ceea ce privește autonomia strategică a unui stat, e ceva ce astăzi se discută foarte serios, reprezintă numai drumul spre Vest. Nu spune nimeni! Că unii consideră că e o chestiune automată, că alții au și alte idei în cap”, a spus Cristian Diaconescu, joi, la Jurnalul de seară.

A doua chestiune: dacă cineva mă ascultă și pe mine, cu modesta mea părere de pe stradă, măi politicieni, nu vă mai duceți în America, la Paris sau în Germania să luați firman de domnie. Nu vi se dau așa ceva, nu păcăliți pe nimeni, au o logică de non-intervenție într-o democrație, cum este considerată pe bună dreptate, într-un fel România, de a nu se amesteca punctual. Nu credeți în scenarii, cum vin ei și-l plac pe unul și nu-l plac pe altul după numărul de pixeli ai pozei pe care o fac respectivii. Nu te face nimeni nici președinte, nici prim-ministru, nici ministru de Externe, nici șef la SIE, nici ministrul Apărării, dacă ai făcut o vizită în America”, a subliniat el.

Dacă te duci în America, du-te cu interesele tale de țară și caută să le armonizezi cu ale lor, pentru că niciodată nu se vor uita numai în direcția ta, ei se uită în mai multe direcții deodată. Nu te face de râs și, mai ales, nu anunța anticipat că te vei întâlni cu nu știu cine, că vei semna nu știu ce poveste”, a adăugat fostul ministru.

Înțeleg că au semnat cu country managerul de la Banca Mondială un memorandum. Are sediul la București! Country managerul pe România și Ungaria are sediul la București! Cât de ridicol poți să te faci, să muți o galerie de miniștri cu prim-ministru, foarte important fără îndoială, și să încerci să dai astfel de semnale pe o să le hiperbolizeze cei de acasă în favoarea ta”, a mai spus Cristian Diaconescu.

Acordul de împrumut a fost semnat între Eugen Teodorovici din partea României și în numele Băncii Mondiale de către Tatiana Proskuryakova, manager de țară pentru România și Ungaria.

teodorovici semnare imprumut banca mondiala
Foto: gov.ro

Urmăriți emisiunea întreagă cu intervenția lui Cristian Diaconescu la Jurnalul de seară aici.

Citește și După Mike Pence, şi Regele Iordaniei fuge de Dăncilă. Cristian Diaconescu: Dăncilă a alergat după el, dar el a ieşit pe altă uşă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri