Sari la conținut

Cristian Tudor Popescu spune că Raportul Ponta-Tăriceanu e ca raportul dintre Nicolae Ceaușescu și Emil Bobu

Asta este o metodă de manipulare audio-vizuală cunoscută. Eu vă spun dumneavostră: 'Domnule Prelipceanu, sunteți un individ odios. A fost o glumă'. Asta se mai face într-un fel, pe ecran, la televizor. Îi spui interlocutorului, zâmbești tot timpul, și-i spui: 'Dar de ce sunteți nervos?' Respectivul nu e deloc nervos. Dar dacă face greșeala să spună: 'Nu sunt nervos', atunci a intrat deja în capcana celuilalt”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Râsul, gluma, este o modalitate prin care poți să transmiți, poți să injectezi, niște informații manipulatoare foarte grave și o faci cu un zâmbet, un rânjet și cu finalul 'a fost o glumă'. Păi cum adică a fost o glumă? Există lucruri după care poți să spui, mai ales dacă ești premierul României, a fost o glumă? Când implici o instituție a statului cum este DNA, tu care ești șeful Guvernului”, a adăugat editorialistul.

Cristian Tudor Popescu: Pe domnul Tăriceanu l-aș vedea lângă Emil Bobu, în CPEx

Ce spune de fapt acolo domnul Ponta, ce dorește dânsul să ajungă în mintea cetățenilor când spune: 'Dacă o vrea DNA-ul!', că DNA-ul este un instrument politic 100%, care arestează în funcție de propriile ei manevre, că este o instituție profund periculoasă pentru democrație în România, cum strigă domnul Tăriceanu”, a completat el.

„Domnul Tăriceanu vorbește de parcă ar fi un disident de prin anii 80 din România. Eu nu-mi amintesc de vreo disidență, atunci, a acestui domn Tăriceanu. Dimpotrivă! L-aș vedea atât de bine în CPEx, lângă Emil Bobu. Perfect l-aș vedea! Așa cum era Bobu lângă Ceaușescu... știți ce făcea Emil Bobu? Era declanșatorul aplauzelor, era Chamberlain-ul aplauzelor în Sala Palatului. Se ridica și ca un albatros... așa aplauda (gesticulează – n.r.), în picioare și toată sala după el. Ca să intre sala în ritm, în rezonanța de aplauze. Cam ăsta e raportul acum între domnul Tăriceanu și domnul Ponta”, a spus Cristian Tudor Popescu.