Gigel Știrbu îi cere demisia lui Florin Barbu, după ce ministrul l-a citat pe Ceaușescu

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - PARLAMENT - SEDINTA SOLEMNA - ZIUA NATIONALA - 28 NO
Deputatul PNL Gigel Știrbu cere demisia ministrului Agricuturii. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Deputatul PNL Gigel Știrbu îi cere demisia ministrului Agriculturii, Florin Barbu, după declarațiile recente ale acestuia în scandalul stufului din Deltă. Barbu și-a justificat decizia de a transforma zona de stuf din Deltă în pășune cu un citat din Nicolae Ceaușescu.

Gigel Știrbu a postat un mesaj pe facebook în care îi cere ministrului Florin Barbu demisia.

„Noaptea minții. Declarațiile recente ale ministrului Agriculturii, Florin Barbu, au șocat și indignat pe toți cei care au auzit sau au citit despre ele”, scrie deputatul PNL.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Domnul Barbu l-a citat pe fostul dictator Nicolae Ceaușescu pentru a-și justifica decizia de a transforma stuful din Delta Dunării în pajiște. "Nu vreau să exagerez, președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu, nu spunea degeaba că stuful e aurul verde al României", a declarat domnul Barbu. Aceste cuvinte sunt cu adevărat uluitoare și dezamăgitoare, dar “Gura păcătosului adevăr grăiește”!”, a scris Știrbu.

Deputatul este indignat de faptul că la conducerea unui minister este „un urmaș al partidului comunist”.

„Este evident că un urmaș al partidului comunist nu are ce căuta la conducerea unui minister și, mai presus de toate, nu are nicio autoritate morală sau politică pentru a face referire la Nicolae Ceaușescu, un dictator care a adus atât de multă suferință și opresiune poporului român”, scrie deputatul.

„Prin această declarație, domnul Barbu nu doar că insultă memoria celor care au suferit și au murit în timpul Revoluției române din 1989, dar și califică alegerea sa într-o funcție de conducere ca fiind complet neadecvată și lipsită de respect pentru valorile democratice și pentru suferințele trecute ale poporului român”, a subliniat Gigel Știrbu.

Deputatul PNL susține că „este esențial ca liderii noștri să manifeste integritate și respect față de principiile democratice și valorile naționale”.

„În plus, consider că este și responsabilitatea prim-ministrului României, Marcel Ciolacu, să ia măsuri în acest sens. Dacă nu va acționa pentru a remedia această situație, acest lucru arată o lipsă de conducere din partea sa, sugerând o asociere cu ideile și acțiunile neadecvate ale ministrului Barbu”, a scris Gigel Știrbu pe Facebook.

Deputatul PNL își încheie postarea cu îndemnul de a nu uita „niciodată sacrificiile făcute de cei care au luptat pentru libertatea și democrația noastră. Este datoria noastră să protejăm și să onorăm această memorie în fiecare zi”.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri