„Criteriul verde” pentru licitațiile publice. Ciolacu: Este cel mai puternic instrument pentru a susţine companiile româneşti

Data publicării:
Premierul Marcel Ciolacu
Ciolacu le cere miniștrilor să fie pregătiți pentru discuțiile de săptămâna viitoare despre PNRRCiolacu le cere miniștrilor să fie pregătiți pentru discuțiile de săptămâna viitoare despre PNRR Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu spune că prioritatea Guvernului este să finalizeze setul de norme prin care în toate licitaţiile publice să se aplice „Criteriul verde”, care implică rute mai scurte de transport. Axesta este cel mai puternic instrument pentru a susţine companiile româneşti, a spus el la începutul ședinței de Guvern.

„Prioritatea absolută a Guvernului în următoarele două săptămâni este să finalizăm setul de norme prin care în toate licitaţiile publice să se aplice „Criteriul verde”. Este cel mai puternic instrument pentru a susţine companiile româneşti, folosind un principiu european punctat suplimentar pentru companiile cu ruta de transport cea mai scurtă, care poluează cel mai puţin. Cu cât ai fabrica mai aproape de client, cu atât eşti mai avantajat”, a explicat Ciolacu.

„Vrem ca toate firmele româneşti, de la industria auto, Dacia şi Ford, la materialele de construcţii şi cea agroalimentară, să beneficieze de aplicarea acestui criteriu. Va fi unul dintre cei mai importanţi paşi făcuţi pentru a susţine toate companiile care produc în România”, a mai spus premierul.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri