Cum s-a văzut CEx-ul PSD la ţară. Oamenii l-au confundat pe Dragnea cu Iohannis

Data publicării:
CEX tara

În ţară primarii social-democraţi, dar şi localnicii au aşteptat să afle deznodământul scandalului intern din partid. În Dolj, de pildă, unii dintre localnici îl dădeau ca şi plecat pe Liviu Dragnea din fruntea partidului şi spuneau că locul îi va fi luat chiar de Gabriela Firea, primarul general al Capitalei. Numai că după aproape 8 ore de discuţii în spatele uşilor închise, votul a indicat o victorie covârşitoare a liderului social democrat.

Reporter: Ce credeţi că se întâmplă azi în lupta PSD?

Localnic: Sincer să fiu cred că câştigă tot Iohannis.

Asta a răspuns un localnic din Coţofeni, o localitate aflată la câţiva kilometri de Craiova, când a fost întrebat de jurnalişti ce decizie va lua Liviu Dragnea în urma CEx-ului. După ce au repetat întrebarea, bărbatul şi-a adus aminte cine e principalul actor în PSD: „A....cu numirea lui Dragnea? Da. De acord cu dumneavoastră cu treaba asta, dar nu-l văd totuşi capabil pe Dragnea”.

„Noi sperăm să intre Gabriela Firea să ia puterea la PSD, nu că avem mari speranţe în ea că ar putea face ceva, că în spatele ei sunt tot oamenii vechi din PSD În toţii ani de când sunt la guvernare şi din cauza lor situaţia este aşa precară", spune altă persoană.

De cealaltă parte, şi primarii PSD au aşteptat cu sufletul la gură deznodământul.

Gheorghe Ilie Costeluş- primar Filiaşi: „Şi în familie sunt poziţii diferite de foarte multe ori, deşi sunt 4,5, membri, dar aici când sunt 70 de membri, într-un CEx.

Noi nu suntem în nicuna din tabere, toţi cei din ţară susţinem rezolvarea acestei probleme pentru binele organizaţiei "

Liviu Dragnea a convocat Comitetul executiv PSD după ce, în urmă cu două zile, a apărut în spaţiul public scrisoarea în care i se cere demisia actualului şef al social-democraţilor. Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu se numără printre semnatarii scrisorii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri