P. Stănescu: Am rugat-o pe Viorica Dăncilă să accepte să preia partidul

Data publicării:
Premierul Viorica Dăncilă în ședința de Guvern
Premierul Viorica Dăncilă în ședința de Guvern. Foto: gov.ro

Vicepremierul Paul Stănescu, unul din cei trei lideri PSD care și-au asumat public scrisoarea prin care se cere demisia imediată a lui Liviu Dragnea din fruntea partidului și de la șefia Camerei Deputaților, a declarat joi seară că a rugat-o pe Viorica Dăncilă să rămână o perioadă preşedinte interimar al PSD. „Cred că îşi va asuma acest lucru”, a spus el.

Paul Stănescu a spus că a vorbit cu premierul, că i-a propus acest lucru, dar că decizia îi va aparţine Vioricăi Dăncilă.

„Am avut, cel puţin eu am avut o discuţie cu prim-ministrul. Am rugat-o în numele grupului să fie de acord cu pozitia grupului. Rămâne să ne spună dacă va fi de acord sau nu. E o chestiune de voinţă unilaterală, dar e om de partid, de echipă, cred că îşi va suma acest lucru.

Am rugat-o să rămâă în continuare, fiind preşedinte executiv, o perioadă preşedinte interimar al partidului.

Obiectivul nostru e să menţinem coaliţia cu ALDE, să ne aducem înapoi toţi parlamentarii care au plecat, e riscul ca anumiţi parlamentari, dacă rămânem în aceeaşi situaţie, să plece la alte partide, să rămână independenţi.

Cred că în momentul când se va produce acest lucru, ce cerem în acea scriosare, să avem majorititatea, guvernarea, coaliţia cu ALDE.

Pe parcurs vom discuta şi remanieri guvernamentale, considerăm că trebuie, dar doamna premier va decide ce se va întâmpla în continuare”, a spus Paul Stănescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri