Csoma Botond: UDMR decide miercuri dacă votează bugetul pe 2024. Suntem supăraţi că au fost tăiate fonduri de la adminstraţiile locale

Data publicării:
Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond
Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond.Foto: Facebook

Purtătorul de cuvânt al UMDR, Csoma Botond, spune că formațiunea va decide miercuri dacă votează bugetul pe 2024. El spune că reprezentații UDMR sunt supăraţi că în „ordonanţa trenuleţ” au fost tăiate fonduri de la adminstraţiile publice locale, iar acest lucru afectează profund activitatea autorităţilor locale, potrivit News.ro.

Purtătorul de cuvânt al UDMR a precizat la Prima News că UMDR încă nu a luat o decizie privind votul pe proiectul bugetului de stat pe 2024.

„Suntem supăraţi din cauză că în ordonanţa trenuleţ anumite fonduri au fost tăiate de la adminstraţiile publice locale, în sensul că impozitul pe profit nu se mai redistribuie sută la sută administraţiile locale şi o parte este reţinută la bugetul central”, a spus deputatul UDMR.

În opinia sa, acest lucru afectează profund activitatea autorităţilor locale.

„Mâine vom lua o decizie”, a precizat Csoma Botond, adăugând că creşterea economică estimată de 3,2% pentru 2024, cu un deficit sub 5%, este o estimare realistă.

„Mai degrabă mergem spre abţinere, mâine vom decide”, a mai spus deputatul UDMR.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri