CTP, despre incidentul de la conferința lui N. Dan: O reeditare „în mic” a zilei de 10 august. Dragnea e viu și liber, merge prin PSD

Data publicării:
masini nicusor dan conferinta

Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 incidentul de la a doua conferință a lui Nicușor Dan desfășurată în stradă. Atunci, mai multe camioane ale companiei de salubritate a Sectorul 5 au claxonat, au blocat circulația și au împrăștiat dezinfectant peste candidatul Opoziției la Primăria Capitalei și peste jurnaliști. Gazetarul spune că acolo a fost o „reeditare «în mic» a ceea ce s-a întâmplat în 10 august, în Piața Victoriei” și explică de ce face această analogie. „Mie îmi spune că Dragnea e viu și liber. Merge prin PSD în continuare. Astfel de acțiuni sunt cât se poate de demne de Dragnea”, adaugă CTP.

Cristian Tudor Popescu: Îi face un serviciu PSD-ul cu astfel de manifestări, dar mie mi se pare altceva demn de remarcat, foarte important.

Avem o reeditare „în mic” a ceea ce s-a întâmplat în 10 august în Piața Victoriei. Uitați mașina care împroașcă. Unde face dezinfectare? Face dezinfectare peste oamenii aflați în jurul lui Nicușor Dan, la conferința de presă.

Ce făceau oamenii aflați în Piața Victoriei în 10 august 2018? Nu făceau o conferință de presă, dar făceau același lucru – spuneau. Spuneau niște lucruri critice la adresa unei puteri aflate în momentul ăla la conducerea României. Și ce s-a adus împotriva lor? Mașini. Acolo, tunuri cu apă. Aici, tulumbe cu dezinfectant.

Iar locul polițiștilor și jandarmilor care au intervenit asupra manifestanților pașnici a fost luat de „mustață” ăla, care, în loc să se ocupe de aceste mașini care încălcau legile de circulație în mod evident...

Cum să faci acțiuni de salubrizare punând șapte camioane de felul acesta să meargă în cerc, unul în coada celuilalt? Să ne descrie și nouă ce au salubrizat în felul ăsta. Muștele probabil... Și muștele le-au luat cu tulumbele alea.

Aș pune altă întrebare. Cine le dă dreptul?

CTP: Aici suntem în campanie electorală și „facem propagandă” și „manipulare”

Domnul de la Sectorul 6, Mutu, precum și alți domni pesediști, PSD-ul, știți ce poate să spună? Poate să spună că polițistul lui Vela i-a amendat pe oamenii ăștia care făceau o treabă ordonată de companie, pentru salubrizare. Și a venit polițistul lui Vela... Adică, al candidatului Nicușor Dan, ca să îi amendeze pe aceștia. Poate să spună asta PSD-ul, că se pricepe.

Aici suntem în campanie electorală și „facem propagandă” și „manipulare”. Și atunci este necesar să îi rugăm pe toți telespectatorii să se uite. Poate fi legal din punct de vedere rutier, ca acele mașini să meargă în cerc? Nu poate fi. În niciun caz!

Claxoane. Claxonatul este interzis în București, din câte știu. Au făcut uz de claxoane, mai mult, au generat claxoanele firești ale celor care circulau pe acolo și care erau blocați.

Cine le dă dreptul legal să pulverizeze în aer acel dezinfectant? Eu nu am auzit așa ceva. O astfel de operațiune care împrăștie o substanță chimică, la liber, din tulumba aia în aer, asupra unor cetățeni, fără voia lor... Cetățenii aceia au fost stropiți cu dezinfectant fără ca ei să vrea. Trebuie să existe o lege care să te oblige. Așa cum există lege care te obligă să porți mască în spații închise, trebuie să existe o lege care să îi permită ăluia cu tulumba să mă inunde pe mine din cap până în picioare – cetățean care merg pe stradă – cu dezinfectant, că așa vrea el. Nu există nicio lege.

CTP: De ce am spus 10 august? Vedem poliția pusă în slujba politicului pentru a reprima opozanți politici

De ce am spus 10 august? Pentru că asta s-a întâmplat acolo. Vedem aici mașinile, vedem poliția pusă în slujba politicului pentru a reprima opozanți politici. Acest lucru am văzut și în 10 august. Firește, dimensiunile diferă, dar mecanismul este același.

Și asta arată cum a fost și acea apariție a pitencatropului ăla, Bădulescu. Primul eveniment de soiul ăsta. A fost același lucru. Ce s-a întâmplat acolo? Omul respectiv, pe care îl cheamă Nicușor Dan întâmplător - putea să fie oricare cetățean care a obținut dreptul de a ține acolo o conferință de presă – a fost împiedicat să vorbească.

De ce au fost bătuți și gazați oamenii în Piață? Ca să nu mai strige ce strigau. Ca să nu mai agite lozincile pe care le aveau. Același lucru a făcut Bădulescu cu dulapul. Fiecare cu ce poate. Ăștia cu camioanele și cu tulumbele, cu dezinfectantul, și Bădulescu cu dulapul. Același mecanism.

Întreb și eu: Cine îți permite să îți pui numele în felul ăsta, tu fiind primar plătit de stat, ales de comunitate, să îți pui numele pe mașinile companiei de salubrizare? (referitor la inscripția #DF – Daniel Florea, primarul Sectorului 5 – n.red.). Cine îți permite? Dar iată câte întrebări punem în legătură cu ceea ce s-a întâmplat acolo din punct de vedere legal. Haștagul e clar de ce e pus acolo. #Fapte și # DF, cu referire, iarăși, la Piața Victoriei.

CTP: Poate că unii se gândesc că Dragnea e la pușcărie - „s-a dus ce a fost în 2018”... Nu-i adevărat!

Ce îmi spune mie asta? Mie îmi spune că Dragnea e viu și liber. De viu, e viu. Dar e și liber. Merge prin PSD în continuare. Astfel de acțiuni sunt cât se poate de demne de Dragnea. Precum și declarația domnului Bădălău că, așa cum a spus el „700.000 de oameni din diaspora au contracte de muncă și restul sunt la negru, fără asigurare socială” - inițial a spus „sunt fete de le duc ăștia” - și care „au venit pe spinarea noastră să fie tratați aici, în România”.

Și această declarație cred că îl bucură mult pe domnul Dragnea în pușcărie, ca și aceste metode pe care le folosesc Bădulescu, cei de la Sectorul 5, PSD-ul...

PSD-ul care a aruncat jandarmii și polițiștii împotriva manifestanților pașnici din Piața Victoriei – lăsând la o parte huliganii -, acel PSD este viu și nevătămat în momentul de față.

Poate că unii se gândesc că Dragnea e la pușcărie - „s-a dus ce a fost în 2018”... Nu-i adevărat! Ce vedem, ce face Bădălău, ce fac acești inși – am văzut imaginile – arată clar că avem de a face tot cu PSDragnea în acest moment.

Editor web: Liviu Cojan

Partenerii noștri
Playtech
Greșeala pe care o fac șoferii românii la pompă când fac plinul la mașină: de ce să nu forțezi pistolul când...
Digi FM
Adi Despot, după ce Babasha a urcat pe scenă la concertul Coldplay: ”Te...
Pro FM
Soția lui Jorge a furat toată atenția la o nuntă mondenă, într-o rochie decoltată și cu crăpătură. E cu 10...
Film Now
Sofia Vergara, într-un costum de baie provocator, cu un decolteu amețitor. Imaginile au strâns peste 500.000...
Adevarul
Cine este Chris Martin, solistul trupei Coldplay. A fost căsătorit cu actrița Gwyneth Paltrow
Newsweek
Cine sunt cei 2.000.000 pensionari care de mâine primesc 250 lei pe lângă pensie? Cum se dau banii?
Digi FM
Anca Molnar, make-up artistul vedetelor, a murit la doar 35 de ani. Tânăra fusese diagnosticată cu o formă...
Digi World
Cel mai bun moment al zilei pentru a face sport pentru a scădea nivelul zahărului din sânge. E valabil mai...
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Film Now
Ce crede Russell Crowe despre „Gladiator 2”: "E puțin inconfortabil". Mărturisirile neașteptate ale starului
UTV
(VIDEO) Reactia lui Babasha dupa ce a fost huiduit la concertul celor de la Coldplay: “Am avut inainte o...