Video Cultul personalității înainte de alegeri: Elogii pentru un vicepreședinte al Curții de Conturi și chipul aleșilor locali pe ciocolată

Data publicării:
ion mocioalca pnl braila
Surse foto colaj: captură video/ debraila.ro

Amintiri din Epoca de Aur, cu doar câteva luni înainte de alegeri. Un fost baron PSD, acum vicepreședinte la Curtea de Conturi, a avut parte de o primire împărătească într-o comună din Caraș Severin. Deși acum ar trebui să verifice cum se cheltuie banii publici, fostul social-democrat s-a întors să își laude primarii din organizația pe care a păstorit-o. Și nu putea să plece cu mâna goală, la câtă grijă are de aleși, așa că aceștia l-au făcut cetățean de onoare al comunei și i-au dat un tablou cu portretul lui și un tort, tot cu portret. Inspirați de cultul personalității au fost și liberalii de la Brăila, care în prima zi de primăvară au împărțit doamnelor ciocolate cu chipul aleșilor liberali.

Daniel Boambeș, primarul PSD al comunei Constantin Daicoviciu: „În 1958, la 1 ianuarie, se năștea un prunc, care mai târziu devenea un adevărat om politic, iar în ultima perioadă ocupă funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi.

După o rugăciune către Dumnezeu, să deschidem evenimentul cu o mulțumire către domnul Ion Mocioalcă.

Se conferă titlul de cetățean de onoare al comunei Constantin Daicoviciu domnului Ion Mocioalcă pentru merite deseobite.

Am hotărât să vă oferim un tablou-portret al dvs în semn de respect, de mulțumire pentru întreaga activitate”.

Ion Mocioalcă: „M-ați copleșit cu această onoare. Până mai ieri depășeați 3000 de locuitori. Acum, după ultimul recensământ, cred că a scăzut puțin sub.

Cultura încă mai există în comuna dvs, pentru că, într-adevăr, veșnicia nu reușește să trăiască decât prin sufletul curat al oamenilor de la sat”.

Inspirați au fost și liberalii, care pare că au furat startul campaniei electorale la Brăila. Aceștia au împărțit, de 1 martie, ciocolată ambalată în hârtie cu chipul politicienilor liberali. Președintele PNL Brăila, Alexandru Popa, a negat că ar fi vorba de un gest electoral.

„Doamnele cărora le aducem zâmbetul pe buze să știe că gestul este din partea PNL. Pe lege este perfect legal”, a spus liderul PNL.

Presa locală scrie că Alexandru Popa vrea să ajungă președintele Consiliului Județean, iar colegul de pe ambalajul de ciocolată ar fi candidatul PNL pentru fotoliul de primar al Brăilei.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri