Cum crede V. Blaga că poate opri V. Ponta protestele

Data publicării:
vasile blaga km 0

Președintele PDL, Vasile Blaga, propune drept soluție pentru încetarea protestelor față de proiectul minier de la Roșia Montană retragerea proiectului de lege din Parlament.

Întrebat ce crede că ar trebui să față Guvernul și Victor Ponta ca manifestațiile care se desfășoară în ultimele cinci săptămâni să înceteze, Vasile Blaga a răspuns: „Să-și retragă proiectul de lege din Parlament, în primul rând, și în al doilea rând, să convingă opinia publică, și pe cei din stradă și pe alții, care nu sunt în stradă, că exploatarea aurului de acolo, pe de o parte, este necesară pentru România, și eu spun că este necesară pentru România, și că statul român iese câștigat din exploatarea aurului de acolo și că nu există niciun pericol pentru mediu”.

Liderul PDL a indicat, la „Kilometrul 0”, și că Victor Ponta ar putea discuta în acest sens cu premieri europeni din state în care există astfel de exploatări, precum Suedia și Finlanda.

Proiectul de exploatare minieră cu cianuri de la Roşia Montană a scos și azi oamenii în stradă, atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe mari din ţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri