D. Benea, pe care N. Bădălău l-a ameninţat cu bătaia la CEx, cere "un an de penitenţă" pentru acesta după jignirile aduse diasporei

Data actualizării: Data publicării:
dragos benea

Liderul PSD Bacău, Dragoș Benea, cere un an de penitenţă pentru Niculae Bădălău, pentru declaraţiile jignitoare la adresa diasporei. Benea este cel cu care, la CEx de marţi seară, Bădălău a avut un conflict, tot din cauza românilor din străinătate.

Românii, atât cei de acasă, cât şi cei din diaspora, nu merită remarcile incalificabile ale dlui. Bădălău, scrie Benea, pe Facebook.

El adaugă că astfeld e ieşiri nu pot fi tolerate nimănui, indiferent de funcţie.

"Un an de penitență s-ar impune în cazul preşedintelui organizației județene PSD Giurgiu, cu speranța că, după această pauză, #diaspora se va vedea altfel de pe malurile Dunării", conchide liderul PSD Bacău.

"Nicolae Bădălău nu a înțeles nimic din discuția contondentă pe care am avut-o în CEX al PSD cu privire la subiectul "Diaspora".

"Fiecare dintre noi am avut sau avem în familie măcar o rudă care să fi lucrat, la un moment dat, în Italia, Spania sau Anglia.

Românii din diaspora și, implicit, românii de acasă nu merită remarcile incalificabile ale dlui. Bădălău.

Peste 100.000 de băcăuani sunt plecați la muncă în spațiul comunitar european și, laolaltă cu ei, mă simt jignit de declarațiile intolerabile ale acestui om.

Ieșirile de acest gen, repetate sau nu, nu mai pot fi tolerate nimănui, indiferent de funcție, și nu-și mai au locul în PSD. În caz contrar, să nu ne mirăm dacă în județul Giurgiu, și nu numai, vor circula mașini cu plăcute de Suedia, Danemarca sau Finlanda.

Un an de penitență s-ar impune în cazul preşedintelui organizației județene PSD Giurgiu, cu speranța că, după această pauză, #diaspora se va vedea altfel de pe malurile Dunării.

În loc sa discutam despre derapajele guvernarii PNL, cu un euro ajuns la un prag istoric ce afecteaza populatia, ne justificam inutil pe o tema sensibila pe care am lamurit-o in interiorul PSD", este mesajul integral postat de Dragpş Benea.

În ședința CEx de marți seara, liderii partidului au avut parte de mai multe momente tensionate. Amenințările cu bătaia, înjurăturile și lacrimile au contribuit la atomosfera încordată în care liderii PSD au împins-o pe Dăncilă spre demisie. Conform surselor Digi24, liderul PSD Bacău, Dragoș Benea, și președintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, au avut un schimb dur de replici. Benea i-a reproșat lui Bădălău că a dansat pe manele și a jignit diaspora, iar Bădălău l-a amenințat cu bătaia

„Am pierdut lamentabil în diaspora pentru că unii au dansat pe manele și au jignit diaspora”, a spus Dragoș Benea în ședință, moment în care Bădălău, simțindu-se vizat de afirmația colegului său, l-a amenințat pe acesta cu bătaia, folosind cuvinte jignitoare: „Măi, că****, tu la mine te referi? Te calc în picioare”. Între cei doi au intervenit Marian Oprișan și Radu Moldovan pentru a calma spiritele.

Într-o intervenție în direct la Digi24, Dragoș Benea nu a negat incidentul, însă nu a vrut să ofere detalii.

Bădălău a negat că s-ar fi certat și că ar fi vrut să îl bată pe colegul de partid, europarlamentarul Dragoș Benea.

PSD Brașov cere excluderea lui Niculae Bădălău din partid, din cauza declarațiilor legate de românii care muncesc și trăiesc în diaspora: „Reformarea PSD nu se face cu declarații defăimătoare la adresa românilor din țară sau din străinătate”.

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău a declarat vineri, într-o conferință de presă, că este „o nebunie” să se mărească numărul parlamentarilor de diaspora, în străinătate fiind 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri