Dacian Cioloș, despre alianța PNȚCD-PER-PSD: Ce face Dragnea e patetic, cele două partide nici nu există

Data publicării:
ciolos - cross adevarul

Dacia Cioloș a comentat la Digi24 alianța dintre PNȚCD, PER și PSD, care ar fi trebuit să fie surprinzătoare, dar de fapt nu este. Liderul PLUS spune, printre altele, că ceea ce face Liviu Dragnea este „patetic”, pentru că cele două partide aproape că nu există. Cioloș a mai spus că actualul președinte al PNȚCD face ca vechii și adevărații țărăniști „să se întoarcă în mormânt”.

Teodora Tompea, jurnalist Digi24: Cum vedeți această alăturare - PNȚCD și PER susțin PSD?

Dacian Cioloș, președinte PLUS: Este patetic ceea ce face Liviu Dragnea. Aceste două partide nu există în preferința electoratului, pentru că dacă ar fi existat le-am fi văzut cu liste proprii. Un partid care se respectă, un partid cu nume istoric ptrezintă liste proprii.

Să faci ceea ce fac ei, nici nu știu cum îl cheamă pe președintele „numitului” PNȚCD (Aurelian Pavelescu – n.red.), face să se întoarcă în momânt adevărații țărăniști. Mă gândesc la Iuliu Maniu, Corneliu Coposu, oameni care chiar au apărat valorile democratice ale României.

Ceea ce se întâmplă cum e ridicol. Cât despre ecologiști, nu știu pe care ecologiști reprezintă acest partid, pentru că adevărații ecologiști sunt cei care se luptă pentru ca PSD să pună în aplicare Inspectorul Pădurilor, ca să ne asigurăm că pădurile nu sunt tăiate de hoți. De când am plecat, din 2017, ca din „întâmplare”, acea aplicație dezvoltată de voluntari, de adevărați ecologiști, în 2016, a fost blocată, nu mai funcționează. Acolo sunt oamenii cărora cu adevărat le pasă de natură și de ecologie.

Ceea ce face Liviu Dragnea e patetic și arată disperarea la care a ajuns.

Liviu Dragnea vorbește de respectarea votului, spunând că președintele Iohannis și Opoziția nu respectă votul cetățenilor. Păi Liviu Dragnea cum respectă votul cetățenilor? Pentru că cetățenii și-au dat votul în 2016 pentru bunăstare. Liviu Dragnea a promis o grămadă de lucruri. Niciunul nu s-a realizat.

Dacă Liviu Dragnea nu e interesat de referendum ci doar de europarlamentare și asta e strategia lor, Dragnea mă dezamăgește. Eu credeam că e mai inteligent, pentru că el știe foarte bine care va fi susținerea pentru referendum. De doi ani de zile el a scos în stradă sute de mii de români pentru că a atacat Justiția. Dacă asta e strategia, de a ignora referendumul, o să vedem.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri