Daea: În 1968 m-am îmbătat şi, dacă mă gândesc, şi acum îmi e rău!

Data actualizării: Data publicării:
daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, duminică, în legătură cu declaraţia lui Kelemen Hunor despre programul de guvernare - care ar fi fost scris „la Ministerul Agriculturii, între două beri” - că ministerul respectiv se ocupă cu materia primă pentru bere. „În 1968 m-am îmbătat şi, dacă mă gândesc, şi acum mi-e rău”, a spus Daea, întrebat dacă la ministerul pe care îl conduce se bea bere.

Întrebat dacă se bea bere la Ministerul Agriculturii, după cum spune declaraţia lui Kelemen Hunor potrivit căreia programul de guvernare al Cabinetului Dăncilă arată de parcă ar fi fost scris „la Ministerul Agriculturii, între două beri”, Petre Daea a răspuns: „Acolo (la Ministerul Agriculturii - n.r.)  e sediul materiei! Acolo e meiul, acolo e și  orzoaica pentru bere, acolo este și industria alimentară”.

Ulterior, ministrul a menționat: „În 1968 m-am îmbătat şi, dacă mă gândesc, şi acum îmi e rău!”

Declarația lui Kelemen Hunor a fost comentată și de liderii coaliției, Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nu a discutat cu UDMR despre votul de învestitură și a sugerat că liderii UDMR folosesc termeni duri pentru a câștiga imagine electorală. „Şi mie îmi place din când în când să spun expresii mai tari, dar cred că mâine UDMR - nu am avut o discuţie, nu ştiu cum vor vota, înţeleg că mâine dimineaţă, luni, vor avea o reuniune la nivelul grupurilor parlamentare, în care vor decide. Sunt dispus oricând la dialog şi colegii din UDMR ştiu acest lucru”, a spus Tăriceanu.

Acesta a precizat că se bazează pe toate voturile majorităţii.

La rândul său, Liviu Dragnea a declarat despre UDMR că „e bine sa fie critic”, dar speră ca în cele din urmă să decidă susținerea învestiturii guvernului. El a precizat că a avut o discuție cu UDMR, iar programul de guvernare nu cuprinde modificări majore faţă de cel care a fost votat deja în Palament.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri