Dan Barna susține ideea unui candidat unic al opoziției la Primăria Capitalei

Data actualizării: Data publicării:
N19 DAN NICUSOR (FARA ZOOM ) agerpres_8723766
Nicușor Dan Foto: Agerpres

Președintele USR Dan Barna spune că ar susține ideea unui candidat unic al opoziției pentru Primăria Capitalei și consideră că Nicușor Dan e un om cu „șanse bune”, dar există în acest sens o competiție cu Vlad Voiculescu, candidatul PLUS, și de aceea trebuie stabilit concurentul cu cea mai mare probabilitate de a câștiga.

„E foarte clar că Nicușor Dan e un om cu foarte bune șanse pentru București. Ne gândim la procesul de competiție. Mai e si Vlad Voiculescu. Nu s-a încheiat, pentru că obiectul este să avem un candidat al opoziției și trebuie să indentificăm candidatul cu cele mai mari șanse. Vrem să nu mai avem experiența de la alegerile locale precedente. Miza reală a procesului este cum ajungem la mecanismul prin care să alegem candidatul unic al opoziției. Acela e obiectivul. În rest, sunt pași de făcut. PLUS și-a desemnat un candidat, Vlad Voiculescu. USR e în procesul de a desemna candidat. Poate Niculor Dan. Întrebarea e facem competiție sau facem un proces deschis, unde cel mai bine plasat candidat va fi nominalizat”, a afirmat Dan Barna, citat de Mediafax.

„O să vedem ce vom folosi, dar obiectul este să avem cel mai bun candidat al opoziției”, a completat liderul USR.

Întrebat dacă ALDE și Pro România ar trebui să participe la această competiție, acum că s-au anunțat ca partide opoziție, Dan Barna a răspuns: „De participat oricine poate să participe. Dar dacă ne uităm care sunt candidații cu șanse, nu sunt foarte mulți în zona aceea”.

Deputatul USR Nicuşor Dan a anunţat în 16 septembrie că s-a înscris în cursa internă a USR Bucureşti pentru alegerea candidatului pentru Primăria Capitalei. Fostul președinte al USR a fost votat săptămâna trecută de peste 73% dintre membrii USR București care au participat la scrutinul intern pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei. Prezența la vot a fost însă redusă, doar 56%. Practic, 41,4% dintre membrii USR București au votat pentru el. Biroul Municipal urma să ia act de rezultatul votului, care este consultativ, iar membrii BN să stabilescă dacă partidul va susține candidatura independentă a lui Nicușor Dan.

Pe de altă parte, fostul ministru Vlad Voiculescu este candidatul PLUS la alegerile pentru Primăria Capitalei.

În 2016, opoziţia a avut o tentativă de a se alia pentru a susţine un candidat unic la Primăria Capitalei, însă PNL nu s-a înțeles cu celelalte partide. Atunci, liberalii au avut mai multe variante de candidat la care au renunțat pe rând, printre care Ludovic Orban, Cristian Buşoi, Marian Munteanu şi apoi, Cătălin Predoiu, care a şi rămas candidat oficial din partea PNL în alegeri. Uniunea Salvați Bucureștiul (USB), care avea o intenţie mai mică de vot decât PNL, dar un candidat cu o notorietate mai bună, nu a obţinut susţinerea pentru Nicuşor Dan, care a pierdut astfel în faţa Gabrielei Firea, calificându-se al treilea, reamintește Mediafax.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri