Nicușor Dan a câștigat primul vot din USR pentru a fi desemnat candidatul partidului la Primăria Capitalei

Robert Kiss Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan

Fostul președinte al USR, Nicușor Dan a fost votat de peste 73% din membrii USR București care au participat la scrutinul intern pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei. Prezența la vot a fost însă redusă, doar 56%. Practic, 41,4% dintre membrii USR București au votat pentru el. Biroul Municipal va lua act, într-o ședință care va avea loc joi, de rezultatul votului, care este consultativ, urmând ca membrii BN să stabilescă dacă partidul va susține candidatura independentă a lui Nicușor Dan.

Din totalul de 1883 de membrii ai USR București au votat electronic, în perioada 20-25 septembrie, 1067 de membri. Dintre aceștia, 780 au fost de acord ca USR să suțină candidatura independentă a lui Nicușor Dan, în timp ce 287 s-au opus.

„Sunt bucuros de rezultatul acestui vot consultativ. Vreau să le mulțumesc prietenilor și mai vechi și mai noi din USR București care au făcut campanie pentru mine și sunt optimist că împreună putem să dăm bucureștenilor administrația pe care o așteaptă de foarte multă vreme”, a declarat Nicușor Dan pentru Digi24.ro. 

Biroul Municipal al USR București se va reuni joi pentru a lua act de votul consultativ urmând să stabilească dacă statutar partidul îl poate susține pe Nicușor Dan. Au existat mai multe puncte de vedere, o parte din liderii USR susținând că doar un membru USR își poate depune candidatura. Surse din USR susțin însă că au fost cerute opinii de la juriști, care sunt de părere că un candidat independent poate fi susținut dacă membrii partidului decid la Conferința Municipală în acest sens.

După ședința Biroului Municipal de joi, ar putea urma două săptămâni de campanie internă și un nou vot electronic aprobat statutar de o Conferinta Municipală. Cele două întrebări la care ar putea răspunde membrii USR sunt:

1) Vreți ca USR București să susțină un membru intern sau pe independentul Nicușor Dan?

2) Daca vreți ca USR București să susțintă un membru intern, care vreți să fie acela?

În competiția internă din USR pentru candidatura la Primăria Capitalei s-au mai înscris Dragoș Drăgoteanu și Mihnea Bărbulescu.

De asemenea, la începutul lunii august, PLUS şi-a anunţat candidatul pentru Primăria Capitalei. Acesta este fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, care a fost desemnat în urma votului intern din partidul lui Dacian Cioloş. 

Nicușor Dan speră însă să fie candidatul independent pentru Primăria Generală, susținut de toate partidele de dreapta.

„Sondajele pe care eu le-am văzut spun că votanții partidelor de opoziție își doresc un candidat unic. Sondajul prezentat public mă plasează pe mine ca cel mai dorit dintre candidații partidelor de dreapta pentru a fi acel canddiat unic. Am și avantajul de a fi independent. E mult mai simplu pentru PNL și Alianță care vor fi într-o competiție să susțină un independent decât să susțină un partid candidatul celuilalt. Din acest motiv sunt optimist că pot să fiu eu candidatul unic al opoziției. Cred că cel mai potrivit mod de desmenare al candidatului unic ar fi dezbateri, urmate de un sondaj”, a mai declarat Nicușor Dan pentru Digi24.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce soție frumoasă are Nicolae Stanciu! Căpitanului României are cu ce se mândri
Digi FM
Fiica cea mare a lui Adrian Mutu a terminat liceul: „Să nu lași pe nimeni să îți spună că nu poți!” Adriana...
Pro FM
De ce este orb Andrea Bocelli. Cum citește partiturile
Film Now
Ian McKellen a căzut de pe scenă în timpul unui spectacol. Actorul de 85 de ani a fost transportat la spital
Adevarul
Cariera controversată a președintelui Autorității Electorale Permanente: PSD a fost firul roșu
Newsweek
1.600 lei în plus la pensie la recalculare, deși a muncit doar 32 ani. Ce i-a adus creșterea-record?
Digi FM
Anca Țurcașiu a devenit bunică la 54 de ani: „Sunt cea mai fericită de pe pământ!” Ce nume special va purta...
Digi World
Semnalul transmis de corpul tău care te avertizează că nu ar trebui să bei cafea. Poți face un test simplu în...
Digi Animal World
Așa stăpân, așa câine! Imagini virale cu un patruped care își imită stăpânul în sala de fitness. Cum a fost...
Film Now
Amal și George Clooney ar avea probleme în căsnicie. Apropiat: „Trăiesc vieți separate!” Ce ar fi dus la...
UTV
(VIDEO) Reactia lui Babasha dupa ce a fost huiduit la concertul celor de la Coldplay: “Am avut inainte o...