Dan Barna: USR susține vaccinarea obligatorie. PSD a anunțat că proiectul, blocat 2 ani în Parlament, a devenit o prioritate

Data actualizării: Data publicării:
dan barna digi24

Președintele USR Dan Barna spune că susține vaccinarea obligatorie și că USR va analiza stadiul proiectului pe care îl propune PSD în acest context. Liderul USR a subliniat că „vaccinarea este un drept al viață al copiilor” și că oamenii ar trebui să iasă din logica principiilor „medievale”.

O să vedem care este stadiul proiectului respectiv. E clar că subiectul s-a activat acum în contextul știrilor alarmante care vin din Asia și din zona Chinei. E o temă importantă, evident. Vaccinarea este în momentul de față soluția pe care medicina modernă și civilizată o are pentru a ne proteja de multe din afecțiunile majore care există. Este o temă pe care o să o susținem. Vedem stadiul proiectului de lege și vom decide în consecință”, a spus Dan Barna, în Parlament.

El a adăugat oamenii ar trebui să folosească metode medicinale dovedite și să renunțe la „principiile din evul mediu”.

Principiul în sine este unul corect, pe care îl susțin. Vaccinarea este un drept la viață al copiilor. Ceea ce este deja confirmat și dovedit medical este cazul să folosim. Trebuie să ieșim din logica unor principii din evul mediu, că ne protejează sfântul spirit”, a spus Barna, potrivit Mediafax.

Reacția vine în contextul în care PSD și-a stabilit ca prioritate în această sesiune parlamentară dezbaterea și adoptarea proiectului de lege prin care vaccinarea să devină obligatorie. Social-democrații motivează urgența făcând referire la „pericolul reprezentat de răspândirea alarmantă a unor virusuri letale”.

Amânată de ani de zile, în 2017 legea vaccinării a prins contur și a ajuns până pe masa deputaților, după ce a fost adoptată de Senat, dar a fost contestată de părinții care nu doresc să fie obligați să își imunizeze copiii. Mai mult, proiectul legii aduce și amenzi celor care nu se informează cu privire la beneficiile imunizării.

Editor web: M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri