Exclusiv Dăncilă îi răspunde lui Tăriceanu: Nu se poate vorbi doar despre primul tur, PSD merge să câștige alegerile

Data actualizării: Data publicării:
reunire psd viorica dancila inquam photos octav ganea 20190611141710_OGN_0752-01
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a spus la Digi24 că PSD intră în cursă pentru a câștiga alegerile prezidențiale din 10 noiembrie. Ea i-a răspuns astfel lui Călin Popescu Tăriceanu, șeful ALDE, care declara azi că „în PSD bântuie un sentiment defetist”.

Nu se poate vorbi doar despre primul tur, PSD merge să câștige alegerile”, a spus ea.

Me-am fi dorit candidat comun, cred că fiecare partid și-a făcut propriile calcule și vrea, după alegerile europarlamentare, să-și arate forța. După alegerile europarlamentare, când rezultatele au fost sub așteptări, fiecare dintre noi vrem să vedem care e scorul nostru, cum putem să ne mobilizăm cât mai bine pentru a câștiga alegerile”, a spus Viorica Dăncilă la Jurnalul de seară.

Acesta a fost motivul pentru care liderii județeni au dorit să avem un candidat de la PSD și s-a dat un vot în CEx. Cu o singură abținere, toți au vrut un candidat PSD. Întotdeauna președintele PSD și-a asumat candidatura. Această solicitare a venit din partea președinților de organizații, care mi-au spus să îmi asum candidatura pentru prezidențiale. E de datoria mea, ca președinte al PSD, să îmi asum această candidatură și să conduc efectiv spre câștig”, a mai spus Dăncilă.

În opinia premierului, „guvernarea nu e pusă în pericol și coaliția merge mai departe”.

Declarațiile premierului vin după ce Tăriceanu a lansat un atac dur la adresa PSD, în condițiile în care negocierile dintre cele două partide pentru desemnarea unui candidat comun la prezidențiale au eșuat, iar Tăriceanu a fost desemnat prezidențiabil doar de propriul partid, în timp ce PSD va merge pe mâna Vioricăi Dăncilă.

În PSD bântuie un sentiment defetist. Își propun prea puțin, maximum sa ajungă în turul 2 dar nu își pun problema sa câștige alegerile prezidențiale”, a spus Călin Popescu Tăriceanu într-o conferință de presă.

Președintele ALDE a mai spus și că partidul său nu va vota rectificarea bugetară dacă Viorica Dăncilă nu va avea o discuție cu ALDE despre acest subiect.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri