Daniel Constantin, la Digi24: Nu pot fi călcat în picioare pentru o funcţie de vicepremier sau de ministru

Data actualizării: Data publicării:
daniel constantin ministrul agriculturii foto facebook 25 08 2015

Daniel Constantin a vorbit la Digi24 despre tensiunile existente în ALDE şi a subliniat că nu este şantajabil pentru o funcţie de vicepremier sau de ministru.

Nu mă ţin de-o funcţie, nu pot fi călcat în picioare pentru o funcţie. Nu sunt şantajabil pentru o funcţie de vicepremier sau de ministru. Nu pot accepta încălcarea statutului”, a declarat Daniel Constantin.

El şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că oameni care au fost lângă el au fost îndepărtaţi, pentru a intra pe listele pe locurile eligibile foarte mulţi parlamentari care au venit propuşi de Tăriceanu, pe ultima sută de metri.

Nu pot să agreez ca, printr-o decizie a lui Tăriceanu, oameni care au obţinut rezultate foarte bune să fie înlăturaţi. În locul lor vin şi oameni care au calitate îndoielnică, pe criterii de prietenie, altele decât cele care ar trebui să primeze în partid”, a afirmat Daniel Constantin, care a subliniat că oamenii au nevoie de respect.

Liberalismul înseamnă şi alegeri libere şi corecte”, a susţinut el.

Daniel Constantin a vorbit şi despre sursa conflictului din ALDE, care a început în februarie: „A plecat iniţial de la faptul că am fost de acord cu modalitatea în care se iau decizii, lucrurile acestea le-am spus în interior. Ca să se rezolve acest conflict s-a promovat ideea de a se face cât mai repede un congres pentru a lua deciziile în fortat restrâns, dar problema nu e de funcţii, oamenii vor respect. I-am spus lui Grindeanu că sunt disensiuni în ALDE, care nu ştiu unde pot duce, dar că rămânem consecvenţi”, a precizat Daniel Constantin.

Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că, în opinia sa, celălalt copreședinte al formațiunii, Daniel Constantin, încearcă să forțeze excluderea din partid. Tăriceanu a ținut să precizeze că majoritatea guvernamentală nu este pusă în pericol de tensiunile din ALDE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri