Decizie-surpriză la Guvern. Viorica Dăncilă are, din nou, pază de la SPP

Data actualizării: Data publicării:
viorica dancila in sedinta de guvern
Foto: gov.ro

După aproape un an, premierul are din nou paza asigurată de SPP. Întreg Executivul a renunţat la serviciile SPP, imediat după învestirea în funcţie. De atunci şi până acum, paza miniştrilor a fost asigurată de Jandarmeria Română.

Timp de un an, nici prim-ministrul, nici ceilalți membri ai Executivului nu au beneficiat de Serviciul de Protecție și Pază. Au renunțat la SPP după prima ședință de Guvern din 2018.

Decizia a fost luată după ce președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut că șeful serviciului, Lucian Pahonțu, ar fi intervenit în Guvernul Tudose mai mult decât era cazul.

Astăzi însă, la ședința de Executivului, Viorica Dăncilă a venit însoțită de un agent SPP, în urma solicitării formulate de prim-ministru către Serviciul de Protecție și Pază.

Decizia prim-ministrului pare să fie legată de preluarea președinției rotative a Consiliului UE. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a spus că este firesc ca în această perioadă premierul să beneficieze de servicii de protecție, din motive de securitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri