Deputat UDMR: Trebuie reconstruită încrederea profesorilor. Nu a picat bine că domnul Bode a anunțat creșterea salariilor în Poliție

Data actualizării: Data publicării:
INQUAM_GUVERN_SEDINTA_NEGOCIERI_0008_INQUAM_Photos_Octav_Ganea ciolacu ciuca bode
Lucian Bode (foto fundal), ministrul Afacerilor Interne, premierul Nicolae Ciucă (foto centru) și președintele PSD, Marcel Ciolacu (foto dreapta). Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Viceliderul grupului deputaților UDMR Szabo Odon a declarat, miercuri, despre greva profesorilor, că trebuie recâştigată încrederea şi că nu a picat foarte bine faptul că ministrul de Interne, Lucian Bode, a ieşit cu anunţul că s-a înţeles cu sindicatele din poliție pentru a mări de la 1 iunie salariile polițiștilor. „A picat ca nuca în perete”, a spus el, citat de News.ro. 

Szabo Odon, vicepreședinte al Comisiei pentru Învățământ, a declarat în emisiunea „Proiect de ţară: România”, de la postul de televiziune Prima News, că preşedintele UDMR nu a fost prezent la aceste discuţii, dar se ştie că în general sunt solidari cu Guvernul. 

„În acest contex, credem că discuţiile serioase au venit cam târziu şi cred că neîncrederea porneşte de la faptul că iniţial în legea educaţiei naţionale a fost prevăzut clar transpus în proiect de lege şi în transparenţă faptul că nivelul salarizării minime pentru debutanţi ar fi trebuit să înceapă de la salariul mediu brut pe economie. După ce acest articol a fost retras, a început neîncrederea că acesta se va mai regăsi în noua legislaţie. Aici a fost o greşeală că nu s-a venit în paralel cu legea salarizării unice”, a explicat deputatul UDMR.  

El a menţionat că trebuie reconstruită această încredere şi de aici trebuie să se plece.  

Szabo Odon a criticat şi anunţul ministrului de Interne, Lucian Bode, privind decizia de a majora salariile poliţiştilor. 

„Nu a picat foarte bine faptul că domnul Bode, ieri, a ieşit că «eu m-am înţeles cu sindicatele şi mărim de la 1 iunie salariile». A picat ca nuca în perete”, a arătat Odon.

Sindicaliștii din Educație au anunțat continuarea grevei generale a profesorilor, respingând astfel ultima ofertă, de majorare salarială, înaintată de Guvern. Executivul le-a propus cadrelor didactice și personalului nedidactic o creștere salarială de 1000 de lei brut, respectiv 400 de lei brut, urmată de o majorare a salariilor etapizată în următorii trei ani, prin viitoarea lege a salarizării.

Guvernul anunță într-un comunicat de presă emis miercuri seară, după încheierea discuțiilor cu reprezentanții sindicatelor din Învățământ, că va adopta joi ordonanța de urgență cu prevederile din oferta majorării salariale care a fost respinsă de profesori.

Lucian Bode a anunțat că, începând de joi, 1 iunie, polițiștii vor câștiga mai mult și la salariu, și la sporuri.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri