Sari la conținut

„Dragă Crin” răspunde: Victor Ponta se dedă la o „formă morbidă de spiritism politic”, ca o „vrăjitoare de condiţie dubioasă”

Victor Ponta se dedă la o „formă morbidă de spiritism politic”, ca o „vrăjitoare de condiţie dubioasă”, a declarat miercuri Crin Antonescu, după ce premierul Victor Ponta a postat marţi pe contul său de Facebook un filmuleţ de campanie în care i se adresează liderului PNL cu formula „Dragă Crin, transmiţând că proiectul lor comun, Uniunea Social Liberală, „este adevărat şi trăieşte”. El acuză că PSD ignoră legea şi insistă să îşi promoveze imaginea în campania electorală cu materiale declarate ilegale de BEJ.

Domnul Ponta şi ai lui nu numai că nu înlătură acele materiale, dar produc şi altele. Îmi scriu: "dragă Crin"; mă anunţă şi pe mine că USL trăieşte. Nu discut acum această formă morbidă de spiritism politic la care se dedă domnul Ponta ca o vrăjitoare de condiţie dubioasă. Eu discut de faptul - esenţial când vorbim de respectul faţă de lege - că nicăieri în urma celor 34 de decizii ale Birourilor Electorale Judeţene nu s-a procedat în consecinţă şi PSD şi domnul Ponta personal sfidează legea”, a spus Crin Antonescu miercuri, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele PNL s-a referit la deciziile Biroului Electoral Judeţean, care a cerut înlăturarea materialelor de campanie declarate ilegale ale PSD. Aceste decizii ar fi fost ignorate de social-democraţi.

Eu am spus cât mai puţin despre cum PSD, în frunte cu Ponta, încalcă orice normă”, a adăugat liderul liberal, care consideră acum că „România trebuie să păstreze imaginea unei ţări cu instituţii suficien de mature şi eficiente”.

Fac apel la aceste instituţii, la oamenii care au obligaţia să asigure un proces corect, de a supraveghea corect procesul electoral”, a spus Antonescu, cerând cetăţenilor să se prezinte duminică la vot pentru a-şi vota europarlamentarii.

VIDEO „Dragă Crin... Şi totuşi trăieşte", filmuleţul de campanie postat pe pagina de Facebook a lui Victor Ponta

În filmul de 43 de secunde poate fi ascultată vocea premierului, înlocuită apoi de alţi interpreţi, urmată din nou la final de vocea lui Ponta:

Dragă Crin, când am început proiectul nostru comun, ne-am dorit ca toţi românii să aibă o viaţă europeană, cu adevărat. Ne-am dorit o ţară cu salarii decente, cu spitale redeschise, şcoli moderne, pensionari fără grija zilei de mâine, demnitatea redată profesorilor, medicilor şi militarilor. Ne-am dorit ca formula Să trăiţi bine! să nu mai fie spusă niciodată în bătaie de joc. Îi privesc pe cei din jur şi ştiu că şi ei cred, ca şi mine, că proiectul nostru e adevărat şi trăieşte.

Pe parcursul filmului, în imagini apare premierul Ponta care, aşezat în fotoliu, în biroul său de la Palatul Victoria, scrie pe o filă de hârtie „Şi totuşi trăieşte”, pe care o şi semnează.

În imagini apar şi alte persoane care scriu în întregime textul transmis pe voce şi semnează.

Filmul se încheie cu sloganul de campanie al PSD-UNPR-PC, „Mândri că suntem români!”. Coperta de final este „USL trăieşte”, care însă apare exclusiv în imagini, fără sunet.