Dragnea merge în vizită oficială în Elveţia, în ziua ultimului termen în dosarul angajărilor fictive

Data actualizării: Data publicării:
180515_DRAGNEA_ICCJ_04_INQUAM_Photos_George_Calin
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Preşedintele Camerei Depuaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, va efectua în perioada 29-31 mai o vizită oficială la Berna, în cadrul unui eveniment al Consiliului Naţional al Confederaţiei Elveţiene. În data de 29 mai, Liviu Dragnea are ultimul termen la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, dosar în care DNA cere şapte ani şi jumătate de închisoare, scrie News.ro.

180515_DRAGNEA_ICCJ_04_INQUAM_Photos_George_Calin
Foto: Inquam Photos/George Călin

Conform memorandumului aprobat de Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, liderul PSD va avea o întrevedere cu preşedintele Confederaţiei Elveţiene, Alain Berset, şi cu preşedintele Consiliului Naţional Dominique de Buman. În aceeaşi vizită se va întâlni şi cu preşedintele Comisiei pentru politică externă a Consiliului Statelor.

Printre temele de discuţie vor fi: viitoarea contribuţie a Elveţiei la fondul de Coeziune a UE, relaţiile economice bilaterale şi priorităţile viitoarei preşedinţii a României la Consiliul EU.

Liviu Dragnea va fi însoţit de vicepreşeedintele Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Gabriel Vlase.

Plecarea liderului PSD coincide cu pronunţarea ICCJ în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman din 29 mai, în care DNA a cerut condamnarea lui Dragnea la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi o pedeapsă de doi ani şi jumătate pentru instigare la fals intelectual.

De asemenea, procurorii au cerut anularea suspendării condamnării de doi ani din dosarul Referendumul.

În cazul fostei soţii a lui Dragnea, Bombonica Prodana, procurorii au cerut suspendarea procesului, având în vedere că aceasta şi-a achitat partea de prejudiciu.

O pedeapsă de şapte ani şi jumătate de închisoare a fost cerută de procurorul DNA şi pentru Alesu Floarea şi Rodica Milos, în timp ce pentru ceilalţi inculpaţi au fost solicitate pedepse de trei ani şi şase luni de închisoare.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri