Dragnea, după ce s-a ales cu o nouă plângere penală: „E singura minciună pe care o susține DNA?”

Data actualizării: Data publicării:
psd consultari dragnea iordache 18102429_INQUAM_Photos octav ganea

Liderul PSD a fost întrebat, la conferința de presă susținută în Parlament, despre informațiile care apar într-o ordonanță de clasare a DNA, potrivit cărora procurorii au constatat că documentul care a stat la baza OUG 13 a fost redactat la Cancelaria președintelui Camerei Deputaților. Ordonanța de clasare a fost readusă în discuție de Inițiativa România, care a anunțat că a depus la Parchetul General o plângere penală în care îl acuză pe Liviu Dragnea de comiterea infracțiunii de conflict de interese prin interpuși.

„Documentul ce a stat la baza modificărilor legislației penale, așa cum au fost transpuse în conținutul OUG 13/2017, au fost întocmite într-o zi de duminică, 15 ianuarie 2017, între orele 10.00 și 14.00, la sediul Parlamentului României, mai precis la Cancelaria președintelui Camerei Deputaților, în condițiile în care, în dosarul cu nr. 2628/1/2016 în care Liviu Dragnea avea calitatea de inculpat, se stabilise primul termen pentru începerea judecării cauzei la data de 31 ianuarie 2017, (...). Acest document întocmit la data de 15 ianuarie 2017, la Cancelaria președintelui Camerei Deputaților, a ajuns în posesia ministrului Justiției Florin Iordache, cel care a decis și coordonat în mod efectiv toate demersurile care s-au concretizat prin adoptarea OUG nr. 13/2017”, este pasajul din ordonanța de clasare a DNA despre care a fost întrebat Liviu Dragnea în conferința de presă.

„Informația spune că eu am făcut acele texte?”, a răspuns liderul PSD, ca și cum nu ar fi înțeles întrebarea jurnalistului Digi24 Cristian Andrei. După ce i s-a repetat partea referitoare la Cancelaria sa, Liviu Dragnea a continuat: „Eu nu am făcut niciun text la acea ordonanță și nici nimeni de la mine de la Cabinet nu a făcut vreun text la mine la Cabinet”.

Cum își explică, atunci, concluziile procurorilor? „Nu știu. M-ați întrebat și v-am răspuns. E singura minciună pe care o susține DNA, plecând de la unitatea de elită și până în zilele de astăzi?”, a mai spus Dragnea.

Mișcarea civică „Inițiativa România” (IR) a anunțat, luni, că a sesizat Parchetul General în legătură cu „posibila comitere a infracțiunii de conflict de interese de către Liviu Dragnea”. Organizația își întemeiază demersul pe „noi detalii, necunoscute până astăzi” legate de circumstanțele redactării și adoptării OUG 13.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri