E. Nicolicea, membru în Comisia Juridică: E o minciună superimunitatea parlamentarului român

Data publicării:
6229755-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu

„Parlamentarul român are imunitate doar pentru declaraţiile politice şi se scrie în mod expres în Constituţie că poate fi cercetat, urmărit penal, trimis în judecată pentru alte fapte decât votul respectiv. De ce tot vorbim de imunitatea care îl apară câtă vreme Constituţia dezminte acest lucru?

„În Europa suntem la nivelul de bază privind imunitatea”, a spus Nicolicea.

El a făcut referire şi la statele europene unde aleşii se bucură de imunitate crescută, exemplificând cu situaţia din Germania, unde parlamentarul este protejat juridic chiar şi pentru fapte de corupţie. În plus, în alte şapte state europene aleşii au imunitate şi pentru fapte de dinainte de a fi parlamentari, a susţinut deputatul PSD.

Nicolicea a arătat că funcţionarii publici sunt cei care lucrează pentru o instituţie publică, iar potrivit Constituţiei, parlamentarii sunt în slujba poporului. El a adăugat că funcţionari publici sunt consilierii de la Parlamen, pentru că lucrează pentru o instituţie publică - Parlamentul.

„Dar parlamentarii nu lucrează pentru Parlament, ci pentru popor. Nici preşedintele nu este în serviciul Administraţiei Prezidenţiale”, a mai spus deputatul.

El a ţinut să infirme şi acuzaţiile potrivit cărora în urma modificărilor aduse Codului Penal ANI nu se va mai putea „ocupa” de aleşi, precizând că printre cei care pot fi anchetaţi de ANI se numără, potrivit legii, preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului şi parlamentarii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri