Elena Udrea: Nu sunt de acord cu autonomia teritorială, ci doar cu cea administrativă

Data publicării:
elena 20udrea 20octav 20ganea-55376

Aflată la Băile Tuşnad, unde şi-a prezentat moţiunea în vederea alegerilor pentru şefia PDL, care vor avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare, Elena Udrea a fost întrebată ce crede despre declaraţiile preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, care a spus recent că năzuinţa comunităţii maghiare este autonomia teritorială.

"Categoric sunt, în acest moment, pentru neatingerea articolului 1 din Constituţie. Nu sunt de acord cu autonomia teritorială, dar sunt de acord cu autonomia administrativă, aşa cum ne dorim cu toţii”, a spus Elena Udrea.

Politicienii trebuie să fie mai responsabili

Aceasta consideră că politicienii trebuie să manifeste responsabilitate, multe probleme fiind generate de interesele politicianiste care se manifestă, de obicei, în preajma alegerilor, fie în România, fie în Ungaria.

Referitor la o altă cerere a lui Kelemen Hunor, care doreşte o recunoaştere oficială, prin Constituţie, a limbii maghiare în Transilvania, Udrea a afirmat că utilizarea limbii maghiare în instituţiile publice şi de învăţământ este suficientă.

În opinia Elenei Udrea, "zona a fost ţinută în sărăcie tocmai pentru a putea fi manipulată de politicieni" cu argumente etnice, pentru a putea puncta electoral.

Referitor la arborarea drapelului secuiesc, deputatul PDL a spus că această problemă ar trebui reglementată de Guvernul României.

Întrebată de ce Guvernul Boc, din care a făcut parte în calitate de ministru al Turismului, nu a luat măsuri încă din 2010, Elena Udrea a spus că nu a ştiut că acest steag a fost ridicat pe administraţiile publice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri