Emil Boc respinge acuzațiile Guvernului privind angajarea foștilor consilieri la ROMATSA: „N-am intervenit pentru ei”

Data publicării:
icon-3

Guvernul a sesizat Parchetul în acest caz, pe motiv că foştii consilieri ai lui Emil Boc nu aveau experienţa necesară şi au încasat salarii uriaşe, deşi nu au trecut pe la serviciu nici măcar o zi, într-un an şi două luni. În plus, avizul de angajare ar fi venit de la secretarul general din Ministerul Transporturilor şi nu de la directorul general ROMATSA, aşa cum prevede legea.

Din câte ştiu, au fost angajaţi potrivit procedurilor legale. Salariile bănuiesc că sunt salariile pe care le au toţi de la ROMATSA ştiu că era o reţea auto finanţată cu regim special. Cât timp am lucrat cu ei şi-au făcut datoria. Din câte ştiu nu lucrează şi nu au avut nicio tangenţă cu securitate zborului. Sunt oameni care au crescut de jos. Nu sunt oameni care să vină din cabinete. Au crescut ca toţi oamenii care vin din facultate şi au muncit”, a spus fostul prim-ministru Emil Boc.

Unul dintre cei angajați fără respectarea prevederilor legale, Marius Buzea, a fost şoferul lui Emil Boc la PDL. Cel de-al doilea, Darius Pintilie, a fost fotograf. Ambii au fost însă angajați la ROMATSA ca inspectori şi experţi în servicii de trafic aerian. Informaţiile apar într-un raport al Corpului de Control al Guvernului, în urma căruia Executivul a decis să sesizeze Parchetul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri