Enoriași aduși la mănăstire cu microbuzul școlar

Data publicării:
microbuz

După miting, la biserică! Trei miniştri şi premierul Viorica Dăncilă au participat la slujba de resfinţire a Mănăstirii Dealu. Lăcaşul de cult e considerat cea mai mare necropolă din ţară, fiind locul în care este înmormântat şi capul domnitorului Mihai Viteazu. La slujbă au participat mii de enoriaşi, o parte aduşi acolo cu... microbuzul şcolar.

Cu microbuzul de transport şcolar. Aşa a ajuns o parte dintre enoriaşi la Mănăstirea Dealu, aflată la 10 km de Târgoviște. Credincioşii au spus deschis că au fost aduşi acolo de preoţii din sat.

- Din judeţ aţi venit?
- Da, de aici din judeţ.
- Şi cu cine aţi venit? Aţi venit cu părintele?
- Da, cu părintele!

Un polișist face semn unui microbuz, referindu-se la parcare: Staţi, şefu! E plin, e plin!

Oamenii s-au înghesuit să îi vadă pe membrii Guvernului, veniţi în număr mare la resfinţirea Mănăstirii Dealu.

Sărut-mâna, doamnă!
Bine aţi venit!
Domnul Tăriceanu, să trăiţi!
Doamna Rovana Plumb, să trăiţi!
Sărut-mâna doamnă!

Trei miniştri, în frunte cu premierul Viorica Dăncilă, au ajuns în jurul orei 10:30. Alături de ei a fost şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Liviu Dragnea, deşi era pe lista de invitaţi, nu a mai ajuns.

Călin Popescu Tăriceanu - preşedintele Senatului – ține o alocuțiune: „Pe 1 august 1943 are loc în România primul bombardament american. Mănăstirea Dealu a avut un rol de reper topografic, nu numai cultural spiritual. Bombardierele americane, ca să deruteze aviația și apărarea românească, s-au orientat către N-V, către Mănăstirea Dealu, care era reperul principal față de care, după aceea, trebuiau să bombardeze Câmpina și Ploiești”.

Biserica Mănăstirii Dealu a fost resfinţită dupa 517 ani, la solicitarea Arhiepiscopiei Târgovişte, care a considerat necesar acest moment pentru că în ultimii ani locul a suferit lucrări de restaurare şi consolidare.

„De mai bine de jumătate de mileniu, Mănăstirea Dealu este unul dintre cele mai bogate locuri istorice din țară noastră. Aici se află capul lui Mihai Viteazu, domnitorul care a deschis în istoria poporului român o nouă epocă. Un model care i-a inspirat pe români să se unească într-o singură națiune trei veacuri mai târziu”, a reamintit premierul Viorica Dăncilă.

La final, în faţa oficialilor de la Bucureşti a avut loc o paradă a Batalionului Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri