Sari la conținut

Firea: SGG nu are voie să facă politică; Ponta poate fi acuzat de abuz în serviciu

Primarul general Gabriela Firea a declarat că Victor Ponta poate fi acuzat de abuz în serviciu pentru declarațiile făcute de la tribuna Palatului Victoria și pe Facebook, ea punctând că "secretarul general al Guvernului nu are voie să facă politică și să transmită mesaje politice".

"Eu știam că secretarul general al Guvernului, care este, cel puțin așa se consideră domnia sa, domnul Victor Ponta, cel mai înalt funcționar public din țară, nu are voie să facă politică, să transmită mesaje politice. Practic, secretarul general al Guvernului trebuie să își îndeplinească doar atribuțiile din fișa postului, potrivit legii 188 din 1999 privind statutul funcționarului public. Deci, practic, pentru declarațiile politice de astăzi de la tribuna Palatului Victoria și de pe Facebook, pentru că așa a dorit să se prezinte, poate fi acuzat de abuz în serviciu", a susținut Gabriela Firea, la un post de televiziune, citat de Agerpres.

Referindu-se la recomandarea făcută de Victor Ponta pe pagina de Facebook, "să ia o pauza din propaganda politică de la televiziuni și să își facă datoria fața de cetățenii Bucureștiului, conform fișei postului", Firea a spus că nu îi înțelege atitudinea și o pune, poate, pe seama faptului că este prea tensionat.