Florin Cîțu: Eu l-am propus în Biroul Politic Național pe Nicolae Ciucă. O propunere pentru a debloca această criză politică

Data actualizării: Data publicării:
florin citu vorbeste dupa o sedinta pnl
Președintele PNL, Florin Cîțu. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat, joi, după consultările cu președintele Klaus Iohannis, că propunere de prim-ministru a partidului în persoana lui Nicolae Ciucă a fost făcută de el pentru „a debloca această criză politică”.

Florin Cîțu a declarat că PNL vrea un guvern minoritar alături de „partenerii de la UDMR alături de care am trecut prin acestă perioadă.”

Întrebat dacă propunerea lui Nicolae Ciucă a venit de la președintele Klaus Iohannis, Florin Cîțu a răspuns: „Este o propunere pe care eu am făcut-o în BPN care a venit pentru a debloca această criză politică. Este mai important să facem politică pentru români și să avem un guvern cu puteri depline.”

Citește și Dacian Cioloș: Nu putem susține un guvern minoritar. Suntem gata să discutăm refacerea coaliției

Președintele PNL a declarat că mizează pe responsabilitatea parlamentarilor pentru a avea un guvern cât mai repede.

„Mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor români pentru a avea un guvern cât mai rapid. PNL arată maturitate și responsabilitate și își asumă guvernarea. (n.red. nominalizarea lui Nicolae Ciucă) A venit în contextul unei crize politice pe care nu PNL a generat-o. Suntem într-o situație de criză de sănătate e nevoie de un guvern cu puteri depline”, a mai declarat premierul interimar Florin Cîțu.

Partidul Național Liberal la propus, joi, pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier la consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannisi. Decizia PNL după desemnarea lui Nicolae Ciucă va fi formarea unui guvern minoritar, format din PNL și UDMR, excluzându-i practic pe cei de la USR de la guvernare.î

Citește și Surse: Florin Cîțu vrea șefia Senatului, după ce partidul a decis să îl propună premier pe Nicolae Ciucă

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri