Florin Roman: E un simulacru de moțiune, a fost scrisă de Vasile, portarul de la sediul PSD

Data publicării:
florin roman

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, inițiată de PSD și UDMR va fi citită luni în plenul Parlamentului. Liberalii critică demersul PSD și, chiar dacă își doresc alegeri anticipate, spun că ei nu vor vota demiterea cabinetului Orban. Liderul deputaților PNL, Florin Roman, spune că moțiunea a fost scrisă „pe genunchi”.

„Am văzut și noi textul moțiunii. Din punctul de vedere al PNL e un demers neserios. Probabil că această moțiune a fost scrisă de domnul Vasile, portarul de la sediul PSD. E foarte clar pentru noi că e o moțiune scrisă pe genunchi, neserioasă, în care deși PSD-ul invocă, la început, că pentru ei viața românilor e sfântă, nu se face nicio referire la ceea ce înseamnă agenda publică a cetățeanului”, spune Florin Roman.

„PSD continuă să ignore solicitarea a peste 82% din cetățenii români care-și doresc alegerea primarilor în două tururi, își doresc în continuare să avem baroni locali, cum e cazul domnului Misăilă sau Tăxăilă, domnul Oprișan de la Vrancea, domnul Genoiu la Craiova și cel mai emblematic, situația de la București, unde administrația Firea a făcut prăpăd”, a mai spus Roman.

În opinia sa, Curtea Constituțională îi ajută pe cei din PSD.

„E foarte clar că PSD face acest joc împotriva voinței românilor, ajutat de o decizie discutabilă a CCR și spun cu toată responnsabilitatea, cred că decizia CCR e un răspuns direct la proiectul de lege al PNL pentru tăierea pensiilor magistraților” a adăugat el.

PSD a depus la Parlament moțiunea numită „Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti”. Potrivit acesteia, guvernul Orban trebuie demis de urgenţă atât pentru că schimbarea sistemului electoral în prag de alegeri încalcă standardele europene, cât şi pentru că adoptarea acestor modificări s-a făcut în mod unilateral, fără consultare şi dezbatere, prin angajarea răspunderii de către partidul aflat la putere.

Moţiunea este semnată de 208 parlamentari de la PSD şi UDMR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri