Fost ministru, numit secretar de stat în MAE

Data actualizării: Data publicării:
andreea pastarnac - 170104_AUDIERI_CABINET_GRINDEANU_67_INQUAM

Andreea Păstârnac, fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, a fost numită de premierul Viorica Dăncilă, în postul de secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

andreea pastarnac - 170104_AUDIERI_CABINET_GRINDEANU_67_INQUAM
Sursă foto: INQUAM PHOTOS

Păstârnac a pierdut funcția de ministru în favoarea Nataliei Intotero. Fost ambasador al României în Israel, Andreea Păstârnac activează în MAE din anul 1993 şi a mai fost ambasador în Cipru, iar între 1996 şi 2001 a fost profesor invitat la Universitatea Tel Aviv.

În noiembrie 2015, ea a fost acuzată de membri ai comunităţii româneşti din Israel că nu s-a implicat în sprijinul însoţitorilor victimelor din Colectiv transferate la Tel Aviv.

Pe lângă numirea în funcția de secretar de stat a ex-ministrului delegat, premierul Dăncilă a luat, miercuri, și alte decizii de eliberări din funcții, respectiv numiri. Au fost eliberați Florin Lazăr Vlădică (secretar de stat și șef al Departamentului pentru armamente din MApN), Simona Gabriela Baltag (consilier de stat în aparatul propriu de lucru al prim-ministrului), Gabriel Andronache (secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului), Ramona Ioana Lohan (secretar de stat în cadrul SGG), Robert Rucăreanu (consilier de stat în aparatul prim-ministrului) și Alexandru Victor Micula (secretar de stat în MAE).

De asemenea, Viorica Dăncilă a decis încetarea calității de consilier onorific al premierului pentru Remus Vulpescu și Gheorghe Piperea.

Totodată, l-a numit la șefia Corpului de control al prim-ministrului pe Constantin Robu.

Toate deciziile au fost deja publicate în Monitorul Oficial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri