Cum se vor împărți funcțiile de secretar de stat în ministere între PNL, USR-PLUS și UDMR

Data actualizării: Data publicării:
mapa guvern
Coaliția PNL-USRPLUS-UDMR a stabilit cum se vor împărți funcțiile de secretari de stat în ministere. Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Acord între liderii PNL, USR-PLUS și UDMR și pe tema împărțirii funcțiilor din eșalonul 2. Este vorba de funcțiile de secretar de stat din ministere.

Au fost 7 ore de discuții pe această temă, care nu s-au terminat. Va exista o împărțire în funcție de câte ministere a luat fiecare partid. Acolo unde PNL a luat un minister, va primi jumătate dintre secretarii de stat iar restul va fi împărțit între USR-PLUS și UDMR.

Dacă există 4 secretari de stat la un minister, doi vor merge către partidul care are și ministrul iar următoarele două funcții de secretar de stat se vor împărți între celelalte două formațiuni politice care sunt în momentul de față la guvernare.

Există o schimbare pentru miniștrii. Vor putea decide ce atribuții va avea fiecare secretar de stat. Este important, deoarece secretarii de stat sunt cei care pun pe masa miniștrilor proiectele de lege, fiind mâna dreaptă a acestora.

Secretarii sunt și cei care de multe ori au vizibilitate mai mare. Acesta a fost și cazul lui Nelu Tătaru, care a fost inițial secretar de stat și ulterior a ajuns ministru al Sănătății.

Citește și: Surse: Scandal în PNL după dezastrul negocierilor cu USR PLUS și UDMR. Ludovic Orban, acuzat pentru cedarea ministerelor importante

Cine ar putea fi miniștrii PNL din guvernul Cîțu?

USR PLUS a obținut și șefia cancelariei lui Cîțu. În Guvern merg cei mai vocali critici ai PNL

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri