FOTO. Măsuri de securitate fără precedent în Parlament. Jurnaliștii, obligați să stea într-un țarc

Data actualizării: Data publicării:
acces

Mai multe zone din Palatul Parlamentului sunt păzite de serviciul de pază, iar în anumite zone presa nu are acces miercuri, în ziua votului moţiunii de cenzură împotriva Guvernului, scrie News.ro. 

Deputatul PNL Florin Roman spune că, de asemenea, a fost interzis accesul unui grup de militari rezervişti care voiau să participe la plen, unde se dezbate o lege importantă pentru ei, el afirmând că este prima dată de când este în Parlament când sunt luate astfel de măsuri.

"Sunt măsuri de securitate fără precedent. Este prima dată de când sunt în Parlament când văd aşa ceva", spune Florin Roman la Digi 24.

În zona plenului Parlamentului, jurnaliştii au o zonă delimitată unde au acces, iar trecerea dinspre Camera Deputaţilor este interzisă printr-un punct.  Totodată, printr-o altă zonă, accesul este permis spre Senat, dar doar dacă jurnalistul are legitimaţia la vedere. Potrivit unui angajat al serviciului de pază, restricţiile se aplică doar astăzi, când au loc dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură.

De asemenea, mai multe lifturi din Parlament sunt destinate exclusiv parlamentarilor, potrivit unei fotografii postate de deputatul USR Lucian Viziteu pe contul său de Facebook.

Potrivit unei decizii luate ieri de Birourile permanente reunite, grupul USR nu mai are dreptul să aducă invitaţi în Parlament până la finalul acestei sesiuni parlamentare, iar accesul tuturor vizitatorilor este strict interzis pe holul plenului, în timpul şedinţelor.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri