Gabriel Oprea revine pe scena politică, UNPR se reorganizează

Data actualizării: Data publicării:
161017_gabriel_oprea_DNA_25_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photosv / Octav Ganea

Fostul vicepremier și președinte al Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR), Gabriel Oprea, revine în politică și relansează partidul pe care l-a creat.

161017_gabriel_oprea_DNA_25_INQUAM_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

„Gabriel Oprea, președintele fondator al UNPR și Ion Raducanu, președintele UNPR, vor susține declarații de presă sâmbătă, 23 iunie 2018, de la ora 12.00, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național”, arată un comunicat al UNPR transmis redacțiilor.

Ce subiecte vor figura pe ordinea de zi a ședinței Comitetului Executiv Național al UNPR, greu de spus. Se știe însă că, de câteva luni bune, oamenii lui Gabriel Oprea încearcă să se reorganizeze după ce fuziunea cu partidul ex-președintelui Traian Băsescu, PMP, a eșuat. De altfel, au fost organizate alegeri în mai multe filiale ale UNPR.

Cât despre revenirea pe scena politică a lui Gabriel Oprea, aceasta a fost, într-un fel, anunțată de mai bine de șase luni. „Domnul Oprea va reveni în politică, cu mai mult elan şi putere de muncă, din dorinţa de-a oferi o alternativă celor care sunt nemulţumiţi de situaţia politică şi economică actuală, din necesitatea de-a se găsi o formulă de echilibru în planul politic şi economic, în vederea asigurării unul climat favorabil de dezvoltare şi progres pentru România”, declara, în noiembrie anul trecut, Nuțu Fonta, secretar general al UNPR.

În urmă cu mai puțin de o lună, fostul vicepremier și ministru al Apărării a ieșit în spațiul public cu o declarație de Ziua reserviștilor militari. „Ca ministru al Apărării Naţionale, ca preşedinte al UNPR şi ca om care păstrează în suflet valorile fundamentale ale ostaşului român - onoarea, disciplina şi solidaritatea, am stabilit o relaţie strânsă cu rezerviştii militari, le-am cunoscut problemele şi i-am sprijinit cu cele mai bune soluţii. Am luptat, alături de colegii mei, cu toată hotărârea şi fermitatea, pentru ca rezerviştii militari să fie trataţi cu demnitatea şi respectul cuvenit şi nu voi înceta vreodată să fac acest lucru”, a scris Gabriel Oprea, în mesajul semnat „Cu nemărginit respect, Gabriel Oprea, preşedinte fondator al UNPR”.

Pe 2 mai, Oprea a fost trimis în judecată de DNA pentru ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină care făcea parte din coloana sa oficială. Pe 8 iunie, Instanţa supremă a decis declinarea dosarului către Judecătoriei Sectorului 1 din Capital.

Fostul vicepremier este judecat și într-un dosar privind cumpărarea unei mașini de lux de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) pentru protecţia demnitarilor, mașină folosită de Oprea. Acest dosar a fost reluat de la zero la Instanţa supremă, în toamna anului trecut, la fel ca dosarele lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, pe motiv de pensionare a judecătoarei Anamaria Dascălu.

În 11 mai 2016, fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de DNA în dosarul maşinii de lux DIPI, el fiind acuzat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. În acelaşi dosar sunt judecaţi foştii şefi de la DIPI Gheorghe Nicolae, Nelu Zarnica, Nicolae Pavel şi Dănuţ Iacob, prejudiciul în dosar fiind de 410.000 de lei.

Citiţi şi: Ce se va întâmpla după condamnarea lui Dragnea

                  Primul lucru care nu se va schimba după verdictul în cazul Dragnea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri