Sari la conținut

Ghinea, USR: „Parlamentarii puterii au fost mai aprigi decât avocatul doamnei Plumb”

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a votat luni împotriva începerii urmăririi penale a ministrului demisionar al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, după ce aceasta a fost audiată, alături de avocat, aproximativ o oră de către deputaţii jurişti.

171016_COMISIA_JURIDICA_ROVANA_PLUMB_eugen nicolicea_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Votul a fost secret, cu buletine.

„Tocmai am votat în Comisia Juridică pentru cererea procurorilor DNA în cazul Plumb. A fost respinsă cu 14 la 9 voturi (USR şi PNL). Discuțiile (fără presă) au fost o mascaradă. Dl. Nicolicea a devenit geograf şi ne-a explicat că insula nu e insulă şi lacul nu e lac. Parlamentarii puterii au fost mai aprigi decât avocatul doamnei Plumb. Parlamentul - scut în fata justiției. Ruşinos”, a povestit deputatul USR Cristian Ghinea.

Pe 22 septembrie, DNA a anunţat că vicepremierul Sevil Shhaideh este suspectă de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu când era secretar de stat la MDRAP, într-un dosar conform căruia, în 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private.

DNA a cerut şi sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de urmărire penală a ministrului Rovana Plumb, în acelaşi dosar.
 
„În acelaşi dosar, în conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - doamna Laura Codruţa Kovesi a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaţilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Plumb Rovana, deputat în Parlamentul României, fost ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice, în legătură cu săvârşirea complicităţii la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în exercitarea funcţiei ministeriale”, a transmis DNA printr-un comunicat.
 
Pe aceeași temă