Guvernul cumpără creme hidratante. Fără parabeni și cu apă termală

Data actualizării: Data publicării:
toni grebla speaking

Secretariatul General al Guvernului a achiziționat, prin cumpărare directă, la sfârșitul lunii octombrie, produse de îngrijire. Creme hidratante mai precis. Suma nu este mare, puțin peste 2.300 de lei, dar de data aceasta stârnește interesul bunurile pe care Executivul, via secretariatul condus de Toni Greblă, consideră necesar să le cumpere.

SGG a cumpărat direct, de la SC Ultra Fresh Impex SRL, creme hidratante, arată Banii noștri. Dar, nu orice fel de creme, căci cerințele se dovedesc deosebit de stricte: „creme hidratante cu proprietăți antimicrobiene, antiinflamatoare și cicatrizante (fără parabeni), din care 36 de bucăți cu apă termală, pentru îngrijirea mâinilor și 36 de bucăți cu acțiune reparatoare care hidratează intensiv mâinile deteriorate”. Mai departe, găsim detaliate și brandurile care îi mulțumesc pe cei de la SGG: cremă de mâini Ivatherm și cremă de mâini Bioderma, în flacoane de 50 ml.

În total, achiziția celor 72 de creme a costat SGG 2.322 lei fără TVA.

Produsele urmează a fi livrate la sediul instituției conduse de Toni Greblă în termen de maximum 15 zile lucrătoare de la data acceptării comenzii, „ambalate corespunzător”.

Mai trebuie spus că respectivele produse de îngrijire au fost cumpărate la a doua încercare, după ce prima (desfășurată cu doar câteva zile înainte) a eșuat deoarece prețul oferit de firmă depășea prețul propus de SGG.

De la aceeași firmă, tot prin cumpărare directă, Secretariatul General al Guvernului a mai luat alcool sanitar (151,2 lei), lavete din bumbac (80 lei), șervețele umede cu capac (194,4 lei), săpun lichid (268,2 lei), prosoape (463,8 lei), mănuși de protecție tip chirurgical (201,6 lei), mănuși de protecție tip menaj (63 lei), săpun lichid antibacterian (223,5 lei), șervețele umede antibacteriene (540 lei) și gel dezinfectant (370 lei).

Fostul judecător al Curții Constituționale Toni Greblă a fost numit în fruntea Secretariatului General al Guvernului pe 24 septembrie, fiind propus pentru această funcție de președintele PSD, Liviu Dragnea.

În luna mai, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis achitarea fostului judecător constituțional Toni Greblă în dosarul de corupție deschis de DNA împotriva lui. Și ceilalți patru inculpați din dosar au fost achitați. Decizia magistraților nu era însă definitivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri