Protest AUR la sediul AEP. Toni Greblă către George Simion: Cred că partidele de la guvernare au renunţat la ideea comasării

Data publicării:
Protest AUR la Autoritatea Electorală Permanentă
Protest AUR la Autoritatea Electorală Permanentă. Foto: Facebook/ AUR

AUR a organizat miercuri un protest la sediul Autorității Electorale permanente faţă de intenţia de comasare alegerilor. Preşedintele AEP, Toni Greblă, l-a primit pe liderul AUR George Simion, căruia i-a spus că, din ceea ce ştie din spaţiul public, partidele din coaliție „au renunţat” la ideea comasării alegerilor.

Mai multe zeci de persoane au mers, miercuri, la sediul AEP, pentru a protesta față de intenția coaliţiei de a comasa alergerile.

Protestatarii au strigat: „Nu vrem să fim conduşi de hoţi! Dacă vă iubiţi, să ne părăsiţi! Libertatea, nu comasate!”, potrivit News.ro.

Liderul AUR George Simion a fost primit de preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă.

„În an electoral, nu modifici nimic din legislaţia electorală în vigoare”, i-a spus George Simion preşedintelui AEP.

Toni Greblă i-a replicat că este unul din cunoscătorii practicilor în materie constituţională şi a practicii Comisiei de la Veneţia.

„Sub acest aspect, nu sfătuiesc pe nimeni să modifice legislaţia electorală în an electoral”, a precizat Toni Greblă.

Preşedintele AEP a mai spus că decizia comasării alegerilor nu o ia AEP.

„În momentul în care cineva va lua o decizie, ne vom exprima şi noi punctul de vedere. Dacă mă întrebaţi din ce ştiu în spaţiul public, cred că partidele de la guvernare au renunţat la această idee a comasării”, a mai spus Greblă.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri