Sari la conținut

Guvernul Grindeanu va fi prezentat, astăzi, Parlamentului. Calendarul zilei

Astăzi va fi anunţată componenţa Guvernului, iar cele două Camere ale Parlamentului vor fi convocate în sesiune extraordinară. Înainte, vor fi întâlniri atât la PSD, cât şi la ALDE, pentru validarea miniştrilor propuşi.

ACTUALIZARE 10.30. Liderii PSD se întrunesc, de la ora 14.00, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, pentru aprobarea componenţei Guvernului Grindeanu, potrivit News.ro. La ora 15.00 are loc o întâlnire a grupurilor parlamentare reunite ale PSD şi ALDE în care fiecare candidat la funcţia de ministru să aibă o scurtă prezentare.

ACTUALIZARE 10.14. Lista miniștrilor va fi depusă la Parlament de premierul desemnat după ora 16.00. 

____________________________________________

Reprezentanţii celor două formaţiuni ar urma să discute inclusiv cu UDMR şi celelalte minorităţi din Parlament o posibilă susţinere parlamentară.

Dacă lucrurile decurg conform planului, mâîne, miniştrii vor fi audiaţi în comisiile de specialitate, iar votul va fi dat în aceeaşi zi, în plenul reunit al celor două Camere. Apoi, miniştrii vor merge la Palatul Cotroceni, pentru a depune jurământul şi nu e exclus ca mâine seara să aibă loc prima şedinţă a noului Guvern.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a dezvăluit şi de ce vor apărea ministere noi în structura noului Executiv.

Sunt câteva domenii la care eu am ţinut foarte mult, care vor fi scoase în evidenţă ca minister de sine stătător. Turismul e un domeniu de care vorbim toţi. Toţi spunem că avem potenţial turistic foarte mare, dar Tursimul a fost plimbat pe la mai multe ministere. A fost la un momentat la Ministerul Transporturilor, la un moment dat la Ministerul Dezvoltării, după aia la Ministerul Economiei, nu mai ştiu pe unde a mai fost. Şi, totuşi, este un domeniu care poate aduce dezvoltare în această ţară”, a declarat, luni seară, Liviu Dragnea.

Am decis să se înfiinţeze Ministerul IMM, al Mediului de Afaceri şi al Antreprenoriatului. Din punctul meu de vedere, trebuie să începem în România un mare program de reîmpădurire, iar Apele reprezintă un domeniu în care în România s-a făcut prea puţin. Trebuie să fie un minister separat cu ape şi păduri, Ministerul Apelor şi Pădurilor.

Mai rămâne ca şi cei de la ALDE să decidă cine îi va reprezenta în viitorul Executiv. Cert e că democrat-liberalii vor avea patru ministere: foarte probabil, Mediu, Comunicaţii, Relaţia cu Parlamentul şi Ministerul Culturii.

Pe aceeași temă