Liviu Dragnea a fost la Guvern împreună cu Florin Iordache. Executivul se reunește miercuri pentru rectificarea bugetară

Data actualizării: Data publicării:
iordache cu dragnea

Liviu Dragnea a vorbit cu premierul Viorica Dăncilă și șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, după ședința CSAT de luni. Liderul PSD i-a cerut prim-ministrului să găsească o soluție pentru deblocarea situației. O nouă ședință de Guvern pe această temă va avea loc miercuri.

După ce şedinţa CSAT a fost suspendată, la Guvern a a avut loc o reuniune de urgenţă. Alături de premier şi de miniştrii, la Palatul Victoria au mers şi Liviu Dragnea, preşedintele PSD, dar şi Florin Iordache, fostul ministru al justiţiei şi actualul şef al Comisiei parlamentare pentru legislaţie. Discuţiile au durat aproximativ o oră, timp în care Liviu Dragnea i-a cerut Vioricăi Dăncilă ca Executivul să găsească, în cel mai scurt timp, o soluţie. Anunţul că Guvernul se reuneşte miercuri a apărut după această întâlnire.

Citiţi şi: Dăncilă şi Regele. Muşamalizarea afacerii Vâlcov

Actualizare 20:15 - Guvernul a anunţat oficial, marţi seară, că se întuneşte miercuri în şedinţă, pentru a găsi o soluţie privind rectificarea bugetară.

Actualizare 19:00 - Președintele PSD, Liviu Dragnea, alături de premierul Viorica Dăncilă, au plecat de la Palatul Victoria, în timp ce câțiva protestari strânși în piața Victoriei strigau „Hoții, hoții”.

Actualizare 18:00 - Liviu Dragnea și Florin Iordache au ajuns la Palatul Victoria. Premierul Viorica Dăncilă se află la Palatul Victoria, împreună cu mai mulţi miniştri.


Premierul i-a comunicat șefului PSD care a fost discuția din CSAT, de luni, după care Liviu Dragnea a discutat cu Călin Popescu Tăriceanu, pe care l-a informat, de asemenea, ce s-a întâmplat.

Liderul PSD i-a transmis Vioricăi Dăncilă că trebuie să găsească o soluție la Guvern, lucru care se întâmplă în acest moment la Palatul Victoria, când au loc mai multe întâlniri între premier și miniștri.

O discuţie pe acest subiect ar urma să aibă loc, miercuri, în şedinţa de Guvern, au mai spus aceleaşi surse.

Deocamdată, şedinţa de Guvern de miercuri nu a fost anunţată oficial.

Președintele României Klaus Iohannis a suspendat ședința CSAT de marți și a declarat că rectificarea bugetară propusă de guvernul Dăncilă nu a primit aviz favorabil, întrucât guvernul nu a putut explica de ce au fost tăiate fonduri semnificative ale instituțiilor din domeniul securității naționale, în condițiile în care rectificarea bugetară a fost una pozitivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri