Informații Digi24: Sesiune extraordinară în iulie. Legile Justiției și Codul Administrativ, pe agenda de subiecte

Data actualizării: Data publicării:
Florin Iordache_ parlament_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: INQUAM_Octav Ganea

Parlamentul se va reuni într-o sesiune extraordinară la începutul lunii iulie, potrivit unor informații obținute de Digi24. Pe agendă se află subiecte extrem de controversate, precum Legile Justiției și Codul Administrativ. Aleșii nu mai pleacă în vacanță și vor veni la muncă în perioada 2-19 iulie.

Comisia Iordache va începe mâine discuțiile pentru modificările la Codul penal, amânate până acum de mai multe ori. Comisia nu a dezbatut până acum articolele sau amendamentele la proiectul PSD-ALDE de modificare a Codului Penal.

Printre articolele care ar putea fi modificate se numără și cel privind infracțiunea de abuz în serviciu, dar și impunerea unui prag valoric pentru prejudicii.

„Abuzul în serviciu - am definit principalele linii directoare, avem deja 14 propuneri cu prag mai mare, mai mic, și prin propuneri vom găsi cea mai bună formulă de definire. Fără îndoială da (există varianta fără prag - n.r.), am spus că dacă punem un prag de o anumită valoare (se va întreba) de ce acea valoare. Cred că defininirea abuzului în serviciu trebuie făcută fără prag valoric. Așteptăm și varianta ministerului justiției”, a declarat Florin Iordache în urmă cu o lună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri