Întrebarea pe care Victor Ponta i-o sugerează lui Klaus Iohannis pentru referendum

Data publicării:
20170618_PARLAMENT_ponta_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Partidului Pro România, Victor Ponta, a declarat vineri, la Timişoara, că ar vota afirmativ un referendum iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis, dacă întrebarea ar fi clară şi s-ar referi la interzicerea dreptului de ocupare a unor funcţii publice de către persoane „condamnate definitiv de către o instanţă din România”, relatează Agerpres.

ponta dna inquam ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea


„Dacă întrebarea va avea caracter general, despre susţinerea justiţiei, poate răspunde şi Liviu Dragnea că e de acord, pentru că nu-i crapă obrazul. Dacă va fi o întrebare foarte concretă, clară şi juridic, voi vota 'da'. Şi eu am fost 'penal', dar am fost achitat, şi Laura Codruţa Kovesi a ajuns 'penală', dar întrebarea trebuie să se refere la oameni condamnaţi definitiv de o instanţă din România, care să nu mai ocupe funcţii de demnitate publică, preşedinte, premier, ministru, deputat, senator. Eu aş vota da”, a afirmat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă.

Liderul Pro România a mai arătat că alegerile europarlamentare din 26 mai, deşi pentru unii par fără o semnificaţie deosebită, pot schimba traseul politic al României, întrucât de această dată este vorba despre legitimitatea celor care conduc.

Victor Ponta a mai spus că Pro România este pentru PSD ceea ce USR este pentru PNL, iar dacă vechile formaţiuni de dreapta şi de stânga nu se vor dinamiza, vor dispărea.

„PSD şi PNL nu sunt în stare să se schimbe, sunt prea vechi, prea birocratice, prea corupte. Există un şoc dinafară: USR îi va obliga pe cei din PNL ori să se schimbe, ori să dispară, iar Pro România va obliga PSD, în acelaşi sens. Se întâmplă în Europa, partidele noi le scot de pe scenă pe cele vechi, osificate şi este foarte bună pentru România această competiţie pe dreapta şi pe stânga”, a afirmat Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri