Sari la conținut
News Alert

Iohannis, replică pentru Carmen Dan: Nu de aici sărăceşte bugetul

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, la Strasbourg, că subiectul costurilor referendumului trebuia analizat de cei care au iniţiat demersul care a dus la declanşarea procedurilor de consultare populară pe tema luptei anticorupţiei. Preşedintele răspunde astfel ministrului de Interne, Carmen Dan, care a apreciat că plebiscitul va costa foarte mult şi că România are alte priorităţi.

Ar fi fost mai natural să se gândească ei la costuri înainte să înceapă un demers care a adus la această situaţie. Nu cred că democraţia se poate măsura în bani, iar un referendum trebuie făcut din când în când. Sunt sigur că nu de aici sărăceşte bugetul României”, a răspuns preşedintele Iohannis întrebării unui jurnalist legată de preocupările exprimate în spaţiul public în legătură cu costurile referendumului.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, marţi, întrebată despre referendumul iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis pe tema graţierii şi a modificării codurilor penale, că organizarea referendumului din 2012 a costat foarte mult, iar din punctul său de vedere sunt alte priorităţi.

”Referendumul din 2012 (pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu - n.r.) a costat foarte mult. Din punctul meu de vedere, sunt alte prioriăţi. Este o analiză pe care trebuie să o facă mai mulţi factori şi avem în momentul acesta, zic eu, prioritate să aplicăm măsurile pe care noi ni le-am asumat prin programul de guvernare, dar este o situaţie care trebuie analizată”, a declarat Carmen Dan.

Preşedintele Klaus Iohannis a declanşat, marţi dimineaţă, procedura pentru organizarea referendumului privind justiţia şi a transmis Parlamentului o scrisoare pe această temă.

Pe aceeași temă