Iohannis: Scrisoarea transmisă de Meleşcanu privind Brexit reflectă poziţia României

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, despre scrisoarea comună a miniştrilor de externe din România, Polonia şi Lituania privind Brexit, că la nivel instituţional nu s-a discutat despre acest document, dar că acesta reflectă pe fond poziţia României.

Sunt două aspecte. Un aspect instituţional: nu s-a discutat această chestiune, este o scrisoare a miniştrilor, nu a ţărilor, însă pe fond eu am spus de multe ori aceste lucruri, Marea Britanie, şi cel puţin în cazul nostru, România, au foarte multe interese de securitate generală în comun, abordări pe Flancul estic şi aşa mai departe. În esenţă, pe fond, chestiunea reflectă poziţia României pe care subliniat-o eu, în repetate rânduri”, a declarat Iohannis, înainte de reuniunea informală a Consiliului European de la Salzburg, întrebat cu privire la o scrisoare transmisă de miniştrii de externe ai României, Estoniei şi Poloniei cu privire la Brexit.

Reamintim că miniştrii de Externe din Polonia, Lituania şi România au cerut într-un articol comun publicat de portalul Politico.eu ca „vocea Regatului Unit să fie ascultată” şi au spus că fără Regatul Unit „abordarea globală a UE ar putea slăbi”. Cei trei miniștri din estul UE au rupt astfel solidaritatea Uniunii Europene în privința negocierilor cu Marea Britanie, scrie The Sun, preluat de Rador.

Şeful statului a refuzat să răspundă la întrebările pe politică internă.

Daţi-mi voie să discutăm despre politica internă acasă”, a afirmat Iohannis.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri