Iohannis spune că rotativa la guvern „se va face”: „Nu există niciun fel de complicație sau problemă. Am discutat cu ei”

Data publicării:
Klaus Iohannis, președintele României susține declarații de presă la Palatul Cotroceni din București, luni 3 aprilie 2023.
Klaus Iohannis, președintele României. Foto: George Călin/Inquam Photos

Președintele Klaus Iohannis a dat asigurări, joi că rotativa guvernamentală „se va face” și a subliniat că nu există „niciun fel de complicație” în interiorul coaliției de guvernare. Președintele României a fost întrebat dacă procesul va mai avea loc sau nu până la toamnă, în condițiile în care a fost deja amânat din cauza grevei profesorilor.

„Se va face (n. red. - rocada premierilor la guvern). Nu există niciun fel de complicație și problemă în interiorul coaliției și vă spun aceste lucruri fiindcă am discutat cu ei. Rotația se va produce dar toți au înțeles că nu se poate face în același timp negocierea acestei greve, care se dovedește a fi foarte dificilă din multe motive, și rotația în același timp.

Clasa politică a înțeles solicitările dascălilor, guvernul a înțeles, coaliția a înțeles. Repet, ceea ce au cerut – act normativ în Monitorul Oficial - s-a dat. Iar negocierile politice pentru rotație se vor finaliza cât de curând și se va trece la treabă”, a spus Klaus Iohannis, de la summit-ul CPE din Republica Moldova. 

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, săptămâna trecută, că, în contextul grevei din educație, după discuțiile din coaliție, s-a decis să nu mai demisioneze și să rămână premier până la rezolvarea problemelor din educație.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri