Ion Iliescu: Demisia lui Victor Ponta ne-a luat prin surprindere

Data publicării:
PRESA STRAINA PONTA

Victor Ponta nu a putut rezista presiunii pe care a exercitat-o strada şi a preferat să facă un pas în spate, crede Ion Iliescu. Fostul lider al PSD admite însă că demisia premierului după accidentul de la clubul Colectiv era necesară.

„S-a folosit momentul respectiv, cu demonstraţia aceea din Piaţa Universităţii care a creat o stare tensionată şi o presiune asupra guvernului la care el nu a rezistat. Pe toţi ne-a luat prin surprindere, nici nu s-a consultat cu partidul atunci. Nu poate fi nici el învinuit pentru această decizie, oarecum cam intempestivă. Dar dacă nu o făcea presiunea asupra lui devenea foarte mare”, spune Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD.

Decizia lui Victor Ponta a fost criticată şi de Liviu Dragnea, la vremea respectivă.

„Plecarea lui Victor Ponta din fruntea Guvernului nu a afectat imaginea PSD-ului, a tulburat PSD-ul pentru că sigur că PSD-ul dorea să rămână la guvernare. M-a căutat, a venit la mine acas dimineaţă, mi-a spus că a avut o discuţie cu domnul Gabriel Oprea cu o seară înainte şi că s-a decis să îşi depună mandatul”, declară Liviu Dragnea, preşedintele PSD

Liderul PSD a fost, de fapt, cel ce a anunţat demisia premierului.

La cincisprezece minute după această declaraţie, Victor Ponta susţinea ultima sa conferinţă La Palatul Victoria.

„Şi evident, începând cu ziua de astăzi îmi depun mandatul de prim-ministru”, declara la acel moment Victor Ponta, fost premier.

De la Palatul Cotroceni, preşedintele Iohannis a comentat demisia fostului premier.

„A fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se producă”, a declarat Klaus Iohannis, preşedintele României.

Totuşi, Ion Iliescu crede că Victor Ponta nu şi-a spus ultimul cuvânt în politică.

„Este totuşi încă tânăr pe de o parte şi, pe de altă parte, la vârsta lui este un om care a acumulat experienţă politică utilă şi necesară şi partidului şi lui personal şi ţării”, adaugă Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD.

Victor Ponta a condus Guvernul în perioada mai 2012 noiembrie 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri