Kelemen Hunor, despre listele comune PNL-PSD: Norocul sau nenorocul PNL-ului este că s-au trezit în polul de stânga, asta e viața

Data publicării:
kelemen hunor face declaratii
Kelemen Hunor spune că decizia coaliţiei de a merge pe listă comună la europarlamentare s-ar putea să fie ori o soluţie foarte bună, ori o soluţie păguboasă. Foto: Inquam Photos / Manases Sandor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi că decizia coaliţiei de a merge pe listă comună la alegerile europarlamentare s-ar putea să fie ori o soluţie foarte bună, ori una păguboasă, în sensul că lista comună va avea mai puţin decât listele separate. El a menţionat că într-o oarecare măsură, era o măsură logică, pentru că nu prea aveau altă soluţie, după ce pe partea cealaltă s-a format polul de dreapta. „Norocul sau nenorocul PNL-ului este că s-au trezit în polul de stânga, asta este viaţa”, a mai spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor a declarat în emisiunea Insider Politic, de la Prima News, că decizia alianţei PSD-PNl la europarlamentare ar putea să fie o soluţie păguboasă pentru PNL.

„Este foarte complicat să spui astăzi ce se va întâmpla pe 9 iunie, s-ar putea să fie o soluţie foarte bună, dar s-ar putea să fie o soluţie păguboasă, în sensul că lista comună va avea mai puţin decât listele separate. Nu ştiu cum va reacţiona electoratul PSD şi PNL. Este foarte, foarte complicat”, a spus liderul UDMR, potrivit News.ro.

Preşedintele UDMR a menţionat că e greu de estimat ce se va întâmpla în această competiţie, unde ai listă comună la europarlamentare, dar la locale intri în conflict şi în foarte multe localităţi. Indiferent ce vrea domnul Ciucă, domnul Ciolacu, la centru, pe plan local sunt fricţiuni de 30 şi ceva de ani, iar asta nu dispare în câteva săptămâni”.

„Într-o oarecare măsură, era o măsură logică, nu prea aveau altă soluţie, pentru că pe de partea cealaltă s-a format polul de dreapta. Norocul sau nenorocul PNL-ului este că s-au trezit în polul de stânga, asta este viaţa. Nu e nimic peiorativ, asta a fost alegerea lor”. a subliniat Kelemen Hunor. 

El a mai arătat că „era lipsit de orice logică să ai un pol de dreapta, să ai un PNL separat şi un PSD separat care de fapt sunt împreună în coaliţie”.

„Probabil că acest pas indică şi ce se va întâmpla până la sfârşitul anului, eventual şi după anul 2024”, a menţionat Kelemen Hunor. 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri