Klaus Iohannis a convocat noul Parlament care a fost ales pe 6 decembrie

Data actualizării: Data publicării:
parlament
Parlamentul României. Foto: InquamPhotos/George Călin

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri, 16 decembrie, decretul privind convocarea Parlamentului României care a fost ales la data de 6 decembrie 2020.

Noul Parlament a fost convocat în data de 21 decembrie 2020, ora 12:00, la Palatul Parlamentului.

Citește și: Cum a fost ultima zi în actualul Parlament. La final de mandat, deputații reclamă că instituțiile nu lucrează în interesul oamenilor

Klaus Iohannis a anunțat luni constituirea noului Parlament

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, că în 21 decembrie se va constitui noul Parlament. Președintele a declarat că încă nu sunt întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma noul Guvern și urmează noi consultări.

Prima rundă de consultări a adus la un schimb de opinii între reprezentanții formațiunilor politice parlamentare și președinte, a declarat Iohannis.

Însă pot să spun că astăzi nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern. Am primit astăzi chiar câteva propuneri, însă cred că este nevoie de cel puțin încă o rundă de consultări până când lucrurile se cristalizează”, a declarat Iohannis.

Având în vedere că Biroul Electoral Central a comunicat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, Iohannis a spus că sunt îndeplinite condițiile pentru convocarea noului Parlament.

„Vă informez că intenționez să convoc noul Parlament pentru data de 21 Decembrie. Săptămâna viitoare luni se va constitui noul Parlament”, a conchis Iohannis.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri