Klaus Iohannis a discutat cu Charles Michel: Este imperativ să continuăm sprijinul pentru Ucraina

Data publicării:
Klaus Iohannis și președintele Consiliului European, Charles Michel
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis spune că Uniunea Europeană trebuie să sprijine în continuare Ucraina, inclusiv financiar. El a avut o discuție în acest sens cu președintele Consiliului European, Charles Michel.

„În discuția telefonică avută astăzi cu Președintele Consiliului European, Charles Michel, înaintea reuniunii extraordinare pe tema Cadrului Financiar Multianual, am subliniat din nou că este imperativ să continuăm sprijinul nostru financiar și multidimensional pentru Ucraina. Am evidențiat, totodată, necesitatea unor abordări constructive și a unor soluții echilibrate”, a scris Iohannis pe Twitter.

La întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România, Iohannis a spus că România a fost şi va rămâne alături de Ucraina.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Din păcate, anul care a trecut a continuat să fie marcat de conflicte şi situaţii complexe, cu impact major asupra relaţiilor internaţionale. Cel de-al doilea an de război împotriva Ucrainei a continuat să provoace pierderi imense, multiplicând consecinţele negative la nivel global. România a fost şi va rămâne alături de vecinul său şi de cetăţenii ucraineni, care îşi apără cu curaj libertatea, suveranitatea şi integritatea teritorială”, a spus șeful statului.

El a subliniat că, datorită eforturilor României, peste 33 de milioane de tone de cereale ucrainene au tranzitat teritoriul ţării noastre, reprezentând peste 60% din produsele care au fost transportate prin Culoarele Solidarităţii ale Uniunii Europene.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri