Klaus Iohannis: Îl desemnez pe Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală

Data actualizării: Data publicării:
nicolae ciuca si klaus iohannis la declaratii la cotroceni
Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă. Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat luni pe Nicolae Ciucă să formeze un nou guvern, în urma consultărilor cu partidele şi formaţiunile parlamentare, care au avut loc la Palatul Cotroceni. PNL, PSD, UDMR și reprezentanții minorităților au mers împreună la consultări, după ce au finalizat duminică discuţiile privind formarea noului guvern. USR a refuzat să se mai prezinte la discuții.

ACTUALIZARE 14.05 Președintele Klaus Iohannis, declarații:

S-a încheiat sesiunea de consultări pe care am convocat-o.

În Parlament s-a format o majoritate solidă, din care fac parte PNL, PSD, UDMR și reprezentanții minorităților.

Am avut o discuție foarte bună.

Îl desemnez pe dnul Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamentului.

ACTUALIZARE 13.15 Consultările s-au încheiat. Președintele Klaus Iohannis va face o declarație la ora 14.00. 

ACTUALIZARE 13.00 Delegația AUR, condusă de copreședinții George Simion și Claudiu Târziu, a ajuns la Cotroceni, pentru consultări cu președintele Klaus Iohannis.

ACTUALIZARE 12.30 Consulătrile cu delegația PNL - PSD - UDMR și minorități s-au încheiat. 

La 12.30 erau programați reprezentanții USR, care au anunțat că nu mai participă la consultări.  

ACTUALIZARE 12.10 Klaus Iohannis a început la ora 12.00 consultările cu delegația PNL - PSD - UDMR și minorități, formată din liderii Florin Cîțu și Nicolae Ciucă (PNL), Marcel Ciolacu și Paul Stănescu (PSD), Kelemen Hunor și Cseke Attila (UDMR) și Varujan Pambuccian (minorități). 

„Cred că e bine că am ajuns în faza asta, când se conturează formarea unui guvern”, le-a spus Klaus Iohannis membrilor delegațiilor, înainte de începerea discuțiilor.

consultari_cu_partidele_si_formatiunile_politice_parlamentare_pnl_psd_udrm_minoritati_22_noi_2021_2
Foto: presidency.ro

Știrea inițială

Consultările de la Cotroceni încep la ora 12.00, cu delegația PNL-PSD-UDMR, potrivit agendei anunțate de Administrația Prezidențială.

La ora 12.30 Klaus Iohannis primește delegația USR, iar la 13.00 delegația AUR. 

Liderii PNL, PSD şi UDMR au finalizat duminică discuţiile referitoare la formarea noului guvern. Senatorul PNL Nicolae  Ciucă, candidat al liberalilor la funcţia de premier, a confirmat că partidul care nu va avea premierul va deţine portofoliul Finanţelor, Transporturile şi Secretariatul General al Guvernului. 

„Este foarte ușor de dedus că vom face în așa fel încât să avem premier PNL. E o formulă agreată, am precizat că partidul care dă premierul nu ia Finanțele. Este nevoie de foarte multă răbdare. E cât se poate de necesar să avem această răbdare, să avem încredere unii în ceilalți. Împărțirea s-a făcut ținând cont de ponderea parlamentară a fiecărui partid”, a spus Nicolae Ciucă, candidatul PNL pentru postul de premier.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri